Το 3D printing στην υπηρεσία του The Controller Project

1 έτος πριν
gaming

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του 3D printing έχει να κάνει με θέματα προσβασιμότητας, δίνοντας τη δυνατότητα μέσω τρισδιάστατα εκτυπωμένων επιπρόσθετων αξεσουάρ τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικές και άλλου τύπου δυσκολίες να κάνουν δραστηριότητες και να απολαύσουν αγαπημένα τους χόμπι που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν. Ένα από τα χόμπι αυτά είναι και το gaming, μόνο που τα «παραδοσιακά» χειριστήρια, μολονότι έχουν βολέψει εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο, ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλα για άτομα με αυξημένες ανάγκες προσβασιμότητας.

Εδώ λοιπόν είναι που παρεμβαίνει το The Controller Project, μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους κατόχους 3D εκτυπωτών με τους ανθρώπους που χρειάζονται κάποιο τρισδιάστατα εκτυπωμένο αξεσουάρ ή χειριστήριο ώστε να παίξουν τους τίτλους της αρεσκείας τους. Εμπνευστής της συγκεκριμένης ομάδας ήταν ο Caleb Kraft ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό του Twitter λίγους μήνες πριν αναζητώντας εθελοντές. Ουσιαστικά, ο Kraft έκανε άνοιγμα σε οποιονδήποτε διέθετε 3D printer, ζητώντας του να συμβάλλει, μέσω της εκτύπωσης και της αποστολής των mods που περιελάμβανε η αρχειοθήκη του The Controller Project -και είναι πολλά.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος που έχει στην κατοχή του 3D printer, είναι να εγγραφεί. Στη συνέχεια θα αρχίσει να λαμβάνει αιτήσεις για mods προς εκτύπωση από ανθρώπους που τα χρειάζονται αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να τα κατασκευάσουν (βλ. εκτυπώσουν) οι ίδιοι. Η συμμετοχή στο όλο πρότζεκτ έχει ένα μικρό κόστος (για τη συντήρηση του εκτυπωτή, τα υλικά και την αποστολή του προϊόντος) όμως είναι για καλό σκοπό και μάλιστα με άμεσα αποτελέσματα.

Το The Controller Project έχει ως έδρα τις ΗΠΑ όμως προσφέρει τη βοήθειά του σε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο -κάτι λογικό αφού πρακτικά αποτελεί τον μεσολαβητή. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να συνεισφέρεις κάπως (δέχεται και δωρεές), κάνε μια καλή πράξη.