Άλλαξε τον μεταβολισμό σου με το Ultrahuman Ring

1 έτος πριν
Μεταβολισμός

Στα RPG στο gaming οι χαρακτήρες είθισται να μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητές τους φορώντας απλά ένα μαγικό δαχτυλίδι. Με το Ultrahuman Ring η ζωή μιμείται τα video games αφού χάρη σε αυτό το «μαγικό» δαχτυλίδι, θα έχεις τη δυνατότητα να «χακάρεις» τον μεταβολισμό σου επιτυγχάνοντας τα αποτελέσματα της αρεσκείας σου.

Φυσικά σε όλο αυτό δεν υπάρχει κανενός είδους «μαγεία». Η Ultrahuman είναι ένα startup και το δαχτυλίδι της δεν είναι τίποτε άλλο από ένα wearable το οποίο είναι εξοπλισμένο με fitness tracking δυνατότητες (παρακολούθηση κίνησης και ύπνου), χάρη στις οποίες μπορείς να έχεις εικόνα του μεταβολισμού σου. Έρχεται με τρεις αισθητήρες: θερμοκρασίας, κίνησης και καρδιακών παλμών. Πέραν αυτών δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ελέγχου -ούτε πλήκτρο, ούτε οθόνη και κατ’ επέκταση ούτε ειδοποιήσεις. Ως εκ τούτου, για να δει τις μετρήσεις του, ο χρήστης θα πρέπει να καταφύγει στο συνοδευτικό app μέσα από το smartphone του.

Το δαχτυλίδι είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο που χρησιμοποιείται στα μαχητικά αεροσκάφη ενώ φέρει και επικάλυψη από καρβίδιο του βολφραιμίου (tungsten carbide δηλαδή) για έξτρα ανθεκτικότητα (κοινώς δε σπάει, δε χαλάει). Η δε μπαταρία του κρατά γύρω στις τέσσερις με έξι ημέρες πριν χρειαστεί φόρτιση.

Όσο για το πώς «χακάρεται» ο μεταβολισμός; Εδώ ο χρήστης θα πρέπει να το συνδυάσει με το αυτοκόλλητο M1 της Ultrahuman το οποίο παρακολουθεί μέσω μίας ακίδας τα επίπεδα γλυκόζης και χάρη στο οποίο ο χρήστης μπορεί να διαπιστώσει πώς η διατροφή του επηρεάζει τις επιδόσεις και τον χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ως εκ τούτου, αυτοκόλλητο και δαχτυλίδι παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει τι επηρεάζει τον μεταβολισμό του και να προσαρμόσει τη διατροφή, την άσκηση και την ξεκούρασή του καταλλήλως προκειμένου να πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το Ultrahuman Ring διατίθεται ήδη προς προπαραγγελία αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Η τιμή του είναι στα $299 ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής νεότερα για την ευρωπαϊκή του κυκλοφορία.