Ασφάλεια στο σπίτι: Προτάσεις για Home Monitoring & Cameras

2 έτη πριν
camera

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και οι διακοπές πλησιάζουν. Μια εξόρμηση στο εξοχικό είναι η ιδανική (κι αγαπημένη) απόδραση για πολλούς, οπότε αφού παρουσιάζεται η ευκαιρία, γιατί να μην αναβαθμίσεις την ασφάλειά του; Εύκολα και οικονομικά, μπορείς να εξοπλίσεις το εξοχικό σου κατάλληλα και να παρακολουθείς τους χώρους του -εσωτερικούς κι εξωτερικούς- όπως και να ενημερώνεσαι για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Όλα αυτά, χωρίς την ανάγκη για πολύπλοκη εγκατάσταση, αφού όλα μπορείς να τα εγκαταστήσεις και να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα κι εύκολα. Και για να μην ψάχνεις αδιάκοπα, συγκεντρώσαμε ορισμένες από τις πιο αξιόλογες λύσεις που μπορείς να προτιμήσεις για το σπίτι σου, τις οποίες θα βρεις παρακάτω!

Παρακολούθησε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού με κάμερες – προτάσεις από 59,90€!

Μια κάμερα για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού είναι καλή πρόταση είτε θέλεις να παρακολουθείς κάτι συγκεκριμένο είτε θέλεις απλά να έχεις «μάτια» κάπου όποτε χρειάζεται.

Ένας καλός τρόπος να πετύχεις τα παραπάνω είναι η TP-Link Tapo C310, μια κάμερα κατασκευασμένη για χρήση σε εξωτερικό χώρο που συνδέεται στο δίκτυο του σπιτιού ενσύρματα ή ασύρματα, ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να συνδεθείς μέσω internet και να βλέπεις όσα βλέπει ακόμη κι αν είσαι εκτός σπιτιού. Με λειτουργία νυχτερινής λήψης, ανάλυση FHD+ και αμφίδρομη επικοινωνία (μέσω εγκατεστημένου ηχείου και μικροφώνου) μπορείς να βλέπεις καθαρά πρωί ή βράδυ, να ακούς από την κάμερα και να μιλάς για να ακούγεσαι από το ηχείο της.

Παρόμοια σε δυνατότητες είναι η Nedis Smart Wi-Fi Full HD κάμερα εξωτερικού χώρου, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες LED για να βλέπει μέσα στο σκοτάδι, παράγοντας ροή εικόνας σε ανάλυση Full HD πρωί-βράδυ. Φυσικά, συνδέεται στο δίκτυό σου μέσω Wi-Fi για να τη χρησιμοποιείς μέσω του smartphone app που τη συνοδεύει, ενώ επίσης διαθέτει πιστοποίηση IP65 για προστασία ενάντια σε νερό και σκόνη.

Η Xiaomi Mi Wireless Outdoor Security Camera είναι μια εξίσου καλή πρόταση, η οποία μάλιστα μπορεί εύκολα να αποτελέσει μέρος μιας τετράδας ίδιων καμερών και να λειτουργούν όλες αρμονικά χάρη στον δέκτη που περιλαμβάνεται ως ξεχωριστή συσκευή, ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται στο δίκτυο του σπιτιού. Εγκαθίσταται μέσα σε τρία απλά βήματα και δεν απαιτεί καλώδια για να λειτουργήσει, αφού εξοπλίζεται με μεγάλη μπαταρία που υπόσχεται έως και 90 ημέρες χρήσης μεταξύ των φορτίσεων. Λειτουργίες όπως νυχτερινή λήψη, αμφίδρομη επικοινωνία και εύκολος χειρισμός με το Mi app είναι απλώς το «κερασάκι» στην τούρτα.

Για το τέλος, η ισχυρή D-Link DCS-8600LH με ευρεία γωνία θέασης 135 μοιρών, ανίχνευση κίνησης και ήχου, υπέρυθρο αισθητήρα για ποιοτική νυχτερινή λήψη και ανθεκτική κατασκευή με πιστοποίηση IP65 που εγγυάται αντίσταση σε σκόνη και νερό. Με ανάλυση Full HD και πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης δεδομένων για ενισχυμένο έλεγχο κι ασφάλεια, θα εξυπηρετήσει τέλεια ως βασική κάμερα στο εξοχικό.

Κάμερες εσωτερικού χώρου, για να μη σου ξεφεύγει τίποτα – προτάσεις από 34,90€!

Όπως και για τους εξωτερικούς χώρους, έτσι και για τα δωμάτια του σπιτιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ προσιτές κάμερες για να έχεις τα μάτια σου στο χώρο ακόμη κι αν δε βρίσκεσαι εκεί.

Για να κάνεις την αρχή, η TP-Link Tapo C100 είναι άψογη επιλογή, καλύπτοντας όλα τα βασικά που θα χρειαστείς, όπως νυχτερινή λήψη, ανάλυση Full HD, αυτόματη αποστολή ειδοποιήσεων κατά την ανίχνευση κίνησης και αμφίδρομη επικοινωνία.

Η Xiaomi Mi Home Security Camera 360 προσφέρει ακόμη περισσότερα, κυρίως στο κομμάτι της ελευθερίας κινήσεων, αφού η κάμερα περιστρέφεται 360 μοίρες κι έτσι μπορείς να ελέγχεις κάθε γωνιά του χώρου μέσα από το smartphone σου και τη σχετική εφαρμογή. Ο ανιχνευτής κίνησης που σε ενημερώνει για τυχόν συμβάντα, μαζί με την ανάλυση Full HD, τη νυχτερινή λήψη και την αμφίδρομη επικοινωνία ολοκληρώνουν το προφίλ μιας αξιόλογης κάμερας για το εσωτερικό του σπιτιού.

Σχεδιαστικά παρόμοια αλλά τεχνικά πιο προηγμένη, η D-LINK DCS-8526LH προσφέρει περιστροφή 340 μοιρών οριζόντια και 100 μοιρών κάθετα, αλλά το δυνατό της «χαρτί» είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μη αναγνώρισης ατόμου όταν εισέλθει στο οπτικό πεδίο της. Συνδέεται ασύρματα κι ενσύρματα, για να έχεις ευελιξία στον τρόπο σύνδεσης και μπορείς πολύ εύκολα να τη χειρίζεσαι μέσα από το smartphone app της D-Link. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό της είναι το Privacy Mode, που στρέφει τον φακό μέσα στο σώμα της κάμερας για να μη βλέπει (κάτι που μπορείς να κάνεις και χειροκίνητα) κι έτσι να προστατεύεις την ιδιωτικότητά σου όταν βρίσκεσαι στο σπίτι.

Μια πιο παιχνιδιάρικη επιλογή είναι η Nedis Wi-Fi Indoor Baby Camera, η οποία έχει χαριτωμένα αυτάκια και ποδαράκια για να μασκαρεύεται ως αρκουδάκι και να ψυχαγωγεί το μωρό σου όταν δε βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο. Πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας λειτουργία νανουρίσματος κατά την οποία παράγει χαλαρωτικούς ήχους για το παιδί. Ένα baby monitor με υψηλής ποιότητας εικόνα, αμφίδρομη επικοινωνία για ομιλία και ακρόαση και φυσικά, λειτουργία νυχτερινής λήψης και ανιχνευτή κίνησης για να μη σου ξεφεύγει τίποτα από όσα κάνει το μωρό, είτε τα βλέπεις είτε τα ακούς.

Ολοκλήρωσε το σύστημα ασφαλείας σου με τους κατάλληλους αισθητήρες – από 14,90€!

Οι κάμερες είναι ίσως το γνωστότερο και συνηθέστερο κομμάτι ενός συστήματος ασφαλείας, όμως όχι το μοναδικό. Εξίσου σημαντικοί είναι οι διάφοροι αισθητήρες που μπορείς να εγκαταστήσεις στο χώρο σου για να έχεις πλήρη εικόνα του σπιτιού ανά πάσα στιγμή.

Για παράδειγμα, οι D-Link DCH-S161 και Nedis Wi-Fi Water Detector χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση πλημμύρας, ώστε σε περίπτωση διαρροής νερού να ανιχνεύσουν άμεσα το συμβάν και να σε ενημερώσουν προκειμένου να κάνεις όποιες ενέργειες χρειάζονται. Επικοινωνούν μέσω Wi-Fi με το δίκτυο του σπιτιού, οπότε όλες οι ειδοποιήσεις θα σου έρθουν στο κινητό μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.

Αν θέλεις να έχεις έναν έξυπνο προβολέα που ανιχνεύει κίνηση, τότε το Nedis Smart Wi-Fi Flood Light είναι αυτό ακριβώς. Με μεταλλικό περίβλημα και πιστοποίηση IP44, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την εξώπορτα, σε σημείο όπου προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα, και με ένταση φωτός 1500 Lumens θα κάνει τη νύχτα-μέρα σχεδόν κυριολεκτικά, φωτίζοντας όταν ανιχνεύσει κίνηση. Παράλληλα, θα λάβεις ειδοποίηση στο κινητό σου αφού πρόκειται για smart συσκευή που συνδέεται στο δίκτυο του σπιτιού ενώ με χαμηλή κατανάλωση (μόλις 20W) μπορείς να τον έχεις συνέχεια στο ρεύμα και να μην «φουσκώσει» ο λογαριασμός.

Παρόμοιο σκοπό εξυπηρετεί και το Xiaomi Mi Motion Activated Night Light 2 Bluetooth, το οποίο τοποθετείται σε εσωτερικούς χώρους και λειτουργεί ως φως νυκτός σε σημεία όπου θα βοηθούσε αλλά δεν έχεις πρίζα για παροχή ρεύματος και δε θέλεις να μπλέξεις με καλώδια – για παράδειγμα, σε σκαλοπάτια. Ανιχνεύοντας κίνηση, ανάβει αυτόματα και όταν ανιχνεύσει φως ή περάσει ένα σύντομο διάστημα σβήνει, κάνοντας οικονομία στην ενέργεια. Η μπαταρία του (μια απλή ΑΑΑ) αντέχει μέχρι κι ένα χρόνο χρήσης και συνδέεται στο κινητό σου μέσω Bluetooth οπότε μπορείς να έχεις τον πλήρη έλεγχο.

Οι αισθητήρες που εστιάζουν στην ασφάλεια είναι επίσης αρκετοί, αλλά δύο μοντέλα ξεχωρίζουν. Το Xiaomi Mi Door and Window Sensor 2 τοποθετείται πολύ εύκολα σε παράθυρα και πόρτες κι όταν αυτά ανοίξουν, αποστέλλεται ειδοποίηση στο smartphone σου. Πέρα από την προφανή χρήση σε εξώπορτες και παράθυρα, μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί σε ντουλάπια που ένα παιδί δεν πρέπει να πειράξει, σε συρτάρια και οτιδήποτε άλλο λειτουργεί με τέτοιο τρόπο.

Το δεύτερο μοντέλο είναι το Nedis Wi-Fi Motion Sensor, το οποίο συνεργάζεται άψογα με άλλες συσκευές σε ένα περιβάλλον smart home. Όταν ανιχνεύσει κίνηση εντός της εμβέλειάς του, θα σου στείλει τη σχετική ειδοποίηση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως ένας διακόπτης, δηλαδή όταν ανιχνεύσει κίνηση να δώσει εντολή σε κάποια άλλη έξυπνη συσκευή για να κάνει κάποια ενέργεια – για παράδειγμα, ένα δυνατό φως να ανάψει για να τρομάξει έναν επίδοξο εισβολέα.

Εξίσου σημαντική σε ένα τέτοιο σύστημα είναι η έξυπνη σειρήνα Nedis Wi-Fi Smart Siren, με ένταση 85dB η οποία συνδέεται μέσω Wi-Fi και μπορεί να λειτουργήσει σε ένα smart home συνεργατικά με άλλες συσκευές. Μπορεί να λειτουργήσει ακόμη κι ως κουδούνι ή σειρήνα συναγερμού, ανάλογα την εντολή που λαμβάνει βάσει ενεργειών κι αυτοματοποιήσεων

Τέλος, το Xiaomi Mi Light Detection Sensor είναι πρακτικά ένας έξυπνος διακόπτης που αυτοματοποιεί διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται να τον αγγίζεις. Μόλις ανιχνεύσει έντονο φως, εκτελεί κάποια ενέργεια που έχεις ορίσει, όπως να ανάψει τα φώτα όταν πάψει να το φωτίζει ο ήλιος, να κλείσει τα στόρια αν ανιχνεύσει φως και ούτω καθεξής. Αν θέλεις να δώσεις μια επιπλέον νότα αυτοματοποίησης στο smart home σου, τότε αυτός είναι ο τρόπος.