Διαθέσιμη η εφαρμογή Health Connect της GOOGLE

1 έτος πριν
Health Connect

Η GOOGLE ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Health Connect είναι πλέον διαθέσιμη σε beta έκδοση στο Play Store. Το Health Connect έχει σχεδιαστεί για να συγκεντρώνει την πρόσβαση σε δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης από διάφορες σχετικές εφαρμογές. Σήμερα, περισσότερες από 10 εφαρμογές υγείας και γυμναστικής εγκαινιάζουν ενσωματώσεις με το Health Connect, συμπεριλαμβανομένων των MyFitnessPal, Oura και Peloton.

Η εφαρμογή συγχρονίζει δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης από επιλέξιμες πλατφόρμες και επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα με τη συγκατάθεσή των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα πλήρη έλεγχο απορρήτου για τους χρήστες. Μέχρι σήμερα οι προγραμματιστές έπρεπε να δημιουργήσουν πολλαπλές συνδέσεις API για την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών, γεγονός που περιόριζε σημαντικά την κοινή χρήση δεδομένων και δυσκόλευε τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα δεδομένα από διαφορετικές εφαρμογές.

Με το Health Connect, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται πλέον να φτιάξουν μια νέα υλοποίηση από την αρχή, με τη GOOGLE να αναφέρει ότι η δημιουργία ενός integration με μια νέα εφαρμογή είναι τόσο απλή όσο η ανάγνωση νέων δεδομένων από το Health Connect.

«Για παράδειγμα, οι χρήστες του Android θα μπορούν πλέον να συγχρονίζουν και να λαμβάνουν πίστωση για τις προπονήσεις τους από εξοπλισμό της Peloton σε εφαρμογές όπως το Oura, MyFitnessPal, WeightWatchers και Lifesum», δήλωσε η GOOGLE σε ένα blog post. «Τώρα, μέσω μιας ενιαίας ολοκλήρωσης με το Health Connect, τα μέλη του Peloton θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τα στατιστικά στοιχεία της προπόνησής τους στο οικοσύστημα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν για να υποστηρίξουν τη συνολική ευεξία τους».

Η GOOGLE αναφέρει ακόμα ότι το Health Connect παρέχει ένα τυποποιημένο σχήμα δεδομένων που υποστηρίζει 40+ τύπους δεδομένων από έξι κατηγορίες. Το σχήμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης, από ασκήσεις έως παρακολούθηση ύπνου και ζωτικά σημεία.

Η εφαρμογή όχι μόνο απλοποιεί τη συνδεσιμότητα των εφαρμογών, αλλά και δίνει στους χρήστες περισσότερους ελέγχους απορρήτου, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους. Στο παρελθόν, οι χρήστες έπρεπε να περιηγηθούν σε πολλές εφαρμογές για να διαχειριστούν τα δικαιώματα δεδομένων και οι προγραμματιστές έπρεπε να δημιουργήσουν οι ίδιοι διάφορα μενού για τη διαχείριση των δικαιωμάτων. Πλέον με το Health Connect οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται τα δικαιώματα των δεδομένων τους από ένα μόνο μέρος. Αντίστοιχα εύκολη γίνεται και η δουλειά για τους προγραμματιστές.

Η GOOGLE συνεργάστηκε με τη SAMSUNG για την κατασκευή του Health Connect με στόχο την απλοποίηση της συνδεσιμότητας μεταξύ των εφαρμογών υγείας και γυμναστικής. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία νωρίτερα φέτος στο συνέδριο προγραμματιστών I/O.

Το Health Connect είναι διαθέσιμο για λήψη ως δημόσια beta μέσω του GOOGLE Play Store εδώ και λίγες μέρες. Η GOOGLE δεν έχει περιγράψει λεπτομερώς τα σχέδιά της σχετικά με το πότε το Health Connect app θα κυκλοφορήσει δημόσια για όλους. Κατά το διάστημα πάντως που η εφαρμογή θα είναι σε beta έκδοση, θα διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με τα apps των Fitbit, SAMSUNG Health, GOOGLE Fit, MyFitnessPal, Peloton, Oura, WeightWatchers, Flo, Lifesum, Signos, Tonal, Outdooractive και Proov Insight.