eSΙΜ: H ανατολή μίας νέας εποχής για τις mobile συσκευές

1 έτος πριν
Cosmote MultiSΙΜ

Στο άκουσμα -ή το διάβασμα- της λέξης SIM, το μυαλό σου πάει φυσιολογικά σε εκείνη την κάρτα διαφόρων μεγεθών που για δεκαετίες τοποθετούσαμε στο κινητό μας τηλέφωνο, προκειμένου αυτό να μπορέσει να συνδεθεί στο δίκτυο κάποιου παρόχου. Τα τελευταία όμως χρόνια έχει κάνει την εμφάνισή της η eSIM (embedded SIM) η οποία δε βασίζεται στο hardware αλλά στο software. Το μεγάλο πλεονέκτημα της eSIM είναι η ίδια της η φύση αφού οι πληροφορίες που φιλοξενεί μπορούν να αλλάξουν μέσω software. Έτσι, αντί να χρειαστεί η φυσική αλλαγή του τσιπ, όπως θα γινόταν στην περίπτωση της κάρτας SIM, τα πάντα γίνονται με τη βοήθεια λογισμικού.

Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεσαι ότι η «αλλαγή κάρτας SIM» όπως συνηθίζαμε να λέμε μέχρι τώρα, γίνεται παιχνίδι. Το ίδιο φυσικά και η προσθήκη μίας δεύτερης SIM, στην περίπτωση π.χ. που βρεθείς στο εξωτερικό ή θες να συνδυάσεις προσωπικό και επαγγελματικό τηλέφωνο σε μία συσκευή. Θεωρητικά θα μπορούσες να έχεις ταυτόχρονα δύο eSIM που αντιστοιχούν σε ισάριθμα πακέτα κινητής: ένα για χρόνο ομιλίας και γραπτά μηνύματα και ένα για δεδομένα -κανείς δε σε εμποδίζει! 

Τι χρειάζεσαι για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες των eSIM; Δύο είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται. Αρχικά θα πρέπει το δίκτυο και ο πάροχός σου να υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα, κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις πανεύκολα. Εν συνεχεία θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το ίδιο συμβαίνει και με τη συσκευή που έχεις επιλέξει. Αν μιλάμε για μοντέλο τελευταίας γενιάς, τότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχεις πρόβλημα, καθώς τα τελευταία χρόνια οι eSIM κερδίζουν έδαφος έναντι των τυπικών, πλαστικών SIM.

Μισό λεπτό: τι διαφορά έχει η eSIM με το MultiSIM;

Τώρα που έχουμε εξηγήσει με πάσα λεπτομέρεια τι είναι και πώς ακριβώς λειτουργεί η eSIM, είναι η ιδανική στιγμή να βάλουμε στην κουβέντα την υπηρεσία MultiSIM της COSMOTE. Αποτελώντας τον πρώτο πάροχο που έφερε τις eSIM στην Ελλάδα, η COSMOTE καινοτομεί εκ νέου με μία υπηρεσία που θα σου λύσει τα χέρια. Η COSMOTE MultiSIM λοιπόν, έρχεται να σου προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου μέσω πολλαπλών eSIM, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις κάρτες στις διάφορες συσκευές που χρησιμοποιείς.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Μπορείς να ενεργοποιήσεις έως και τέσσερις COSMOTE MultiSIM (η καθεμία έχει και διαφορετικό χρώμα ώστε να τις ξεχωρίζεις: πράσινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο) στο πρόγραμμά σου. Έτσι θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιείς τα λεπτά ομιλίας, τα μηνύματα SMS και τα ενσωματωμένα δεδομένα του προγράμματός σου ταυτόχρονα απ’ όλες τις συσκευές σου.

SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro

Το SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro, είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο smartwatch που θα βρεις στην αγορά. Ένα ρολόι κατασκευασμένο με γνώμονα τα «θέλω» των πλέον απαιτητικών, διαθέτει κορυφαία ποιότητα συναρμολόγησης, έχοντας υποβληθεί σε εξαντλητικές δοκιμασίες, έτσι ώστε να σε ακολουθήσει όπου κι αν βρεθείς. Το σώμα τιτανίου και το κρύσταλλο από ζαφείρι που προστατεύει την οθόνη, δημιουργούν ένα εξαιρετικά κομψό και συνάμα ανθεκτικό smartwatch.

Έρχεται με προηγμένες λειτουργίες καταγραφής άσκησης, επιτρέποντας την εισαγωγή διαδρομών σε φορμά GPX από το smartphone σου και καθοδηγώντας σε με ασφάλεια και ξεκάθαρες οδηγίες στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησες. Ο δε αισθητήρας Samsung BioActive 3-σε-1 συνδυάζει οπτικό αισθητήρα καρδιακών παλμών, αισθητήρα ανάλυσης βιοηλεκτρικής αντίστασης και ηλεκτροκαρδιογράφημα, προσφέροντας έτσι πλήρη εικόνα της κατάστασης του οργανισμού σου. Βήματα, θερμίδες, ρουτίνες γυμναστικής, ποιότητα ύπνου: τίποτα δεν περνά απαρατήρητο από το SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro.

Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να χαρείς στο έπακρο τις υπηρεσίες της Google που ενσωματώνει το SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro, όπως τους χάρτες Google ή τη μουσική μέσω YouTube. Στη διάθεσή σου εξ άλλου βρίσκεται ένας τεράστιος αριθμός εφαρμογών που σε συνδυασμό με τις εναλλάξιμες προσόψεις και τα πολλά διαφορετικά θέματα, θα σε βοηθήσουν να δώσεις στο ρολόι σου το δικό σου, μοναδικό στυλ.

Το καλύτερο; Ακόμα κι αν διαθέτεις ήδη κάποιο Samsung Galaxy Watch, η αναβάθμιση στο SAMSUNG Galaxy Watch5 Pro θα είναι παιχνιδάκι, αφού το ρολόι της SAMSUNG θα σου δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσεις τις πληροφορίες σου για ομαλή μετάβαση χωρίς απώλεια δεδομένων! Αν στα παραπάνω προσθέσεις και την ευελιξία της eSIM, τότε μιλάμε για κάτι που, να είσαι σίγουρος, θα αλλάξει άρδην την καθημερινότητά σου! 

Γιατί τώρα, μιλάς στο τηλέφωνο, χωρίς... τηλέφωνο!

Αφού με το SAMSUNG Galaxy Watch 5 Pro και την υπηρεσία COSMOTE MultiSIM καμία κλήση δεν πάει χαμένη!