NordicTrack διάδρομοι: Χαμός με την τελευταία ενημέρωση

2 έτη πριν
NordicTrack διάδρομοι

Το όνομα NordicTrack δεν είναι άγνωστο στους λάτρεις της γυμναστικής και της άσκησης. Πρόκειται για αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται σε όργανα γυμναστικής, με τη γκάμα της να περιλαμβάνει ορισμένους high-end και ιδιαιτέρως ακριβούς διαδρόμους. Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτοί; Διαθέτουν μεγάλες οθόνες αφής (μιλάμε για μεγέθη που φτάνουν και τις 32 ίντσες με HD ανάλυση) οι οποίες δίνουν στον χρήστη έξτρα πληροφορίες μέσω προγραμμάτων εκγύμνασης, οδηγιών, διαδρομών με εικόνα που προσαρμόζεται στην κλίση του διαδρόμου κλπ.

Μέχρι πρότινος οι κάτοχοι των διαδρόμων της NordicTrack είχαν τη δυνατότητα μέσω ενός απλού hack (10 αγγίγματα στην οθόνη, αναμονή λίγων δευτερολέπτων και κατόπιν άλλα 10 αγγίγματα) να αποκτούν πρόσβαση σε ένα τρόπον τινά God mode το οποίο τους επέτρεπε να προβάλλουν στην οθόνη το περιεχόμενο της αρεσκείας τους -από Netflix και YouTube, μέχρι live αγώνες NBA και Premier League. Μόνο που η NordicTrack είχε άλλα πλάνα και με την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας της (η οποία, σημειωτέον, ήταν υποχρεωτική εν αντιθέσει με τις περισσότερες άλλες) μπλόκαρε την πρόσβαση στην εν λόγω λειτουργία (έναν κρυμμένο browser).

Όπως ήταν λογικό, οι καταναλωτές που έχουν επενδύσει τετραψήφια νούμερα για να κάνουν δικούς τους διαδρόμους της NordicTrack δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την εν λόγω κίνηση της εταιρείας, υπογραμμίζοντας το «δικαίωμα στην επισκευή» που θα έπρεπε να έχουν (η Apple φερ’ ειπείν ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα προχωρήσει στη διάθεση εγχειριδίων επισκευής και την ελεύθερη διάθεση ανταλλακτικών για iPhone και Mac για πρώτη φορά στα χρονικά, έχοντας συμμορφωθεί με τη σχετική νομοθεσία σε ΗΠΑ και Ευρώπη).

Από την πλευρά της, η NordicTrack υποστηρίζει πως η λειτουργία αυτή δεν προσφερόταν ποτέ επίσημα στο κοινό και αντιθέτως αποτελούσε έναν τρόπο ώστε οι τεχνικοί της να αποκτούν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα των προϊόντων της. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως η συγκεκριμένη ενημέρωση ήταν υποχρεωτική για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία των ηλεκτρικών της διαδρόμων.

Το θέμα μόνο λήξαν δε θα πρέπει να θεωρείται πάντως και κάτι μας λέει πως θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως.