Η εφαρμογή Seeing AI της MICROSOFT κάνει το ντεμπούτο της στις συσκευές Android με υποστήριξη Ελληνικών

4 μήνες πριν
blind man uses smartphone

Η καινοτόμος εφαρμογή Seeing AI της MICROSOFT, σχεδιασμένη για να βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης, έκανε το ντεμπούτο της σε συσκευές Android. Η δωρεάν εφαρμογή, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη στο Google Play Store, αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τη λειτουργικότητα της κάμερας των smartphones για να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα το περιβάλλον τους.

Η έκδοση Android του Seeing AI ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της MICROSOFT στον τομέα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας ένα σύνολο λειτουργιών πανομοιότυπο με την έκδοση για iPhone. Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια χρήστες Android παγκοσμίως, η εφαρμογή αυτή έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Τα τελευταία χαρακτηριστικά του Seeing AI έχουν αναπτυχθεί με βάση τα σχόλια των χρηστών. Συγκεκριμένα, η MICROSOFT έχει βελτιώσει την ικανότητα της εφαρμογής να παρέχει πιο ολοκληρωμένες περιγραφές των εικόνων. Αρχικά, το Seeing AI προσφέρει μια συνοπτική επισκόπηση του περιεχομένου μιας φωτογραφίας. Ωστόσο, με την επιλογή του εικονιδίου "περισσότερες πληροφορίες", η εφαρμογή δημιουργεί μια πολύ πιο λεπτομερή περιγραφή της εικόνας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τη χωρική διάταξη των διαφόρων αντικειμένων μέσα στην εικόνα μετακινώντας το δάχτυλό τους στην οθόνη. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την εισαγωγή φωτογραφιών από άλλες εφαρμογές.

Σε απάντηση στα σχόλια των χρηστών, η MICROSOFT εισήγαγε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήσεις σχετικά με ένα έγγραφο που έχει γίνει σάρωση. Για παράδειγμα, μετά τη σάρωση ενός μενού εστιατορίου ή ενός λογαριασμού, οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν την τεχνητή νοημοσύνη Seeing σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία του μενού ή το κόστος ενός συγκεκριμένου στοιχείου. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να παρέχει μια περίληψη ενός άρθρου που έχει σαρωθεί. Για να βοηθήσει τους χρήστες στη σάρωση τυπωμένων σελίδων, το Seeing AI παρέχει ηχητική καθοδήγηση.

Το Seeing AI προσφέρει ακόμα μια πληθώρα τρόπων στους χρήστες για να ενημερωθούν για το περιβάλλον τους, απλά στρέφοντας την κάμερά τους σε κάτι ή τραβώντας μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, η εφαρμογή μπορεί να διαβάσει αμέσως δυνατά ένα σύντομο κείμενο μόλις αυτό εντοπιστεί από την κάμερα. Το Seeing AI είναι επίσης σε θέση να σαρώνει QR Codes για να παρέχει πληροφορίες για το προϊόν, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας και των λεπτομερειών συσκευασίας, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν o χρήστης παίρνει φάρμακα.

Επιπλέον, το Seeing AI μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες στην αναγνώριση ατόμων και των εκφράσεων του προσώπου τους, στην αναγνώριση νομισμάτων, στη διάκριση χρωμάτων και επιπέδων φωτεινότητας, ακόμη και στην ανάγνωση χειρόγραφου κειμένου σε ορισμένες γλώσσες.

Η κυκλοφορία του Seeing AI στο Android συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εφαρμογή υποστηρίζει επί του παρόντος 18 γλώσσες, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά, Ισπανικά αλλά και Ελληνικά. Η MICROSOFT σχεδιάζει να επεκτείνει την υποστήριξη αυτή σε συνολικά 36 γλώσσες μέχρι το 2024.