Η νέα ενημέρωση του HUAWEI GT 3 Pro φέρνει το ηλεκτροκαρδιογράφημα

1 έτος πριν
HUAWEI GT 3 Pro Titanium smartwatch

Η HUAWEI κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση για το κορυφαίο της smartwatch, το Watch GT 3 Pro, τη δεύτερη αυτόν τον μήνα. Η μεγαλύτερη προσθήκη είναι η προσθήκη του ECG, του ηλεκτροκαρδιογραφήματος δηλαδή, δίνοντας στον κάτοχο του ρολογιού μία ακόμη σημαντική μέτρηση για την παρακολούθηση της υγείας του. Σύμφωνα με το Huawei Blog, η λειτουργία ECG έφτασε για το Watch GT 3 Pro χάρη στο Harmony OS 2.1.0.399, καθώς και στην έκδοση 12.1.7.310 της εφαρμογής HUAWEI Health.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η ενημέρωση της HUAWEI έχει μέγεθος 96mb και για την εκκίνηση της όλης διαδικασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή Huawei Health στο smartphone τους. Γνωρίζουμε ακόμα ότι σύντομα η κινεζική εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Harmony OS 3, χωρίς όμως να είναι γνωστό πότε αυτό θα γίνει ακριβώς. 

Με την προσθήκη του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, το Watch GT 3 Pro γίνεται ένα από τα καλύτερα smartwatches της αγοράς σε ότι αφορά την παρακολούθηση διαφόρων πτυχών της υγείας σου. Χάρη στο TruSeen 5.0+ και στον προηγμένο αλγόριθμό του καταγράφει με ακρίβεια τους καρδιακούς παλμούς σου, με ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο κάθε φορά που ξεφεύγουν από το φυσιολογικό εύρος. Ακόμα διαθέτει οξύμετρο για ολοήμερη παρακολούθηση SpO2, ενώ καταγράφει και την ποιότητα του ύπνου σου μέσα από διάφορα στάδια για να διορθώσεις ενδεχόμενα προβλήματα με το HUAWEI TruSleep 2.0. Τέλος, μετράει τα επίπεδα του στρες με ασκήσεις αναπνοής όταν πρέπει να χαλαρώσεις.

Πάντως σε ότι αφορά το Harmony OS 2.1.0.415, οι αλλαγές πέρα της προσθήκης του ηλεκτρικού καρδιογραφήματος είναι μικρές. Μία από αυτές είναι η υποστήριξη του δείκτη Running Ability Index για τρέξιμο σε εσωτερικούς χώρους αφού προηγουμένως η λειτουργία περιοριζόταν στο τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους. Αναμφισβήτητα η νέα λειτουργία έχει μεγαλύτερη χρησιμότητα τώρα που οι εξωτερικές θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν. 

To Watch GT 3 Pro ενσωματώνει περισσότερα από 100 sports modes, όπως τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία, σκι, γκολφ και άλλα ενώ ιδιαίτερα για το τρέξιμο αναλαμβάνει να γίνει ο προσωπικός προπονητής με αναλύσεις δεδομένων.