Η τεχνολογία πίσω από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022

2 έτη πριν
olympic games

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 που ξεκίνησαν στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο αποτελούν την πλέον χαρακτηριστική απόδειξη πως η τεχνολογία παίζει πλέον σημαίνοντα ρόλο στο κομμάτι του better living, του fitness και του ευ ζην γενικότερα. Όταν μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση άλλωστε βασίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό σε gadgets, AI και Internet of Things, όσο θα δούμε παρακάτω, τότε αντιλαμβάνεσαι πώς όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν και τη δική σου καθημερινότητα.

Ο πάγος παίζει βασικό ρόλο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η διατήρησή του σε τέλεια κατάσταση είναι το «α» και το «ω» στα περισσότερα αγωνίσματα. Στους Αγώνες του Πεκίνου λοιπόν, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση του πάγου στις διάφορες εγκαταστάσεις, χρησιμοποιείται ένα νέο smart car. Αυτό διαθέτει 5G συνδεσιμότητα χαμηλού latency που βασίζεται στο κινεζικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης BeidDou, όντας έτσι σε θέση να προσδιορίζει διαφοροποιήσεις στο πάχος του πάγου με ακρίβεια εκατοστού.

Την τιμητική τους στους φετινούς Αγώνες έχουν και τα wearables. Όχι βέβαια ότι αυτό αποτελεί έκπληξη, απλά στο Πεκίνο οι αθλητές τα χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση των καρδιακών τους παλμών, των επιπέδων ενυδάτωσης του σώματος και της κυκλοφορίας του αίματος. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες άλλωστε είναι τρομακτικά απαιτητικοί και ως εκ τούτου, ένα wearable μπορεί να ενημερώσει εγκαίρως αν διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, γλιτώνοντας αθλητές από πολύ σοβαρότερες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν.

Η COVID-19 δεν επέτρεψε τη διά ζώσης παρακολούθηση των Αγώνων -τα εισιτήρια που διατέθηκαν στο κινεζικό κοινό ήταν ελάχιστα. Παρ’ όλα αυτά, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν ψηφιακά τις εγκαταστάσεις των διαφόρων αγωνισμάτων και να πλοηγηθούν σε αυτές. Η ψηφιακή αναπαράσταση των χώρων ανατέθηκε στη Realsee η οποία χρησιμοποίησε κάμερες 360 μοιρών, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να βρεθούν σε κάθε σημείο οποιασδήποτε εγκατάστασης -ακόμα και σε αυτά που δε θα τους επιτρεπόταν να πάνε έτσι κι αλλιώς.

Εννοείται πως για την καλύτερη κάλυψη των αγωνισμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί drones. Αυτό που ίσως δε γνώριζες, είναι πως τα drones έχουν κάνει… κατάληψη και στο Ολυμπιακό Χωριό, φροντίζοντας για τη σίτιση αθλητών και μελών αποστολών! Η στελέχωση μπαρ και κουζινών άλλωστε έχει ανατεθεί σε ρομπότ -ήδη το ρομπότ-μπάρμαν που μπορεί να ετοιμάσει ένα κοκτέιλ σε 90 δευτερόλεπτα κάνει θραύση! Σε αυτά πρόσθεσε την καθολική κυριαρχία του 5G, τις μεταφορές μέσω αυτόνομων οχημάτων και την είσοδο της AI στην προπόνηση και εύκολα καταλαβαίνεις γιατί οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 είναι οι Αγώνες… του μέλλοντος!

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας, αποτελώντας βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας και βελτιώνοντας το lifestyle μας -τα όσα σου περιγράψαμε άλλωστε σχετικά με τους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τεχνολογίες που διατίθενται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και εμπορικά κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε με μια επίσκεψη στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.