Ημέρα Ραδιοφώνου: Οι αγαπημένοι σου σταθμοί μαζί σου όπου κι αν πας!

2 μήνες πριν
jbl tune 2

Στο παγκόσμιο καλεντάρι, η 13η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Θεσμοθετήθηκε το 2011 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με στόχο την αναγνώριση του ραδιοφώνου ως μέσο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Το ραδιόφωνο ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό μέσο μαζικής ενημέρωσης που εφευρέθηκε. Από τις αρχές του 20ου αιώνα άλλαξε ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα. Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, με τον Guglielmo Marconi να πραγματοποιεί την πρώτη ασύρματη μετάδοση το 1895.

Το 2024 συμπληρώνονται 100 και πλέον χρόνια ζωής για το ραδιόφωνο και εκείνο συνεχίζει να γοητεύει ένα ευρύτατο κοινό, καθώς το περιεχόμενο και η φορητότητά του ανταποκρίνονται στο στυλ πολλών ανθρώπων. Είτε είσαι ένας παραδοσιακός τύπος που αγαπά τον ήχο και τη ζεστασιά του ραδιοφώνου, είτε δίνεις έμφαση στη μόδα και την αισθητική, είτε είσαι λάτρης της τεχνολογίας που εκτιμά την εξέλιξή του, το ραδιόφωνο εξακολουθεί να προσφέρει μοναδική αξία και εμπειρία. Και μάλιστα ως φορητή συσκευή, συνοδεύει ακόμα και ανθρώπους με έντονο κινητικό προφίλ.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, έχουμε μερικές SOUNDS GREAT προτάσεις για κάθε φίλο του ραδιοφώνου. Ό,τι τύπος και να είσαι, θα βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Για πάμε!

Για τους "παραδοσιακούς" τύπους

Για παραδοσιακές καταστάσεις, το κομψό και φορητό AKAI ABTS-C5 θα καλύψει πλήρως τις καθημερινές ανάγκες σου για ήχο και ψηφιακό ξυπνητήρι. Διαθέτει Bluetooth, δέκτη FM και αυτόματη αναζήτηση/αποθήκευση ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου μπορείς να απαντάς σε κλήσεις όταν είναι συνδεδεμένο με smartphone.

H μεγάλη οθόνη LED με τρεις διαβαθμίσεις φωτεινότητας εμφανίζει την ώρα ψηφιακά, ενώ περιλαμβάνει δυνατότητα αφύπνισης με δύο ανεξάρτητες ώρες. Η συσκευή εντυπωσιάζει με τη σχέση χαρακτηριστικών/τιμής και την εξαιρετική φορητότητα.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το JBL Tuner 2. Μια εξαιρετική επιλογή της JBL για όσους επιθυμούν ένα ανθεκτικό φορητό ηχείο υψηλής ποιότητας ήχου αλλά και με δυνατότητα ακρόασης ραδιοφωνικών σταθμών. Μπορείς να το χρησιμοποιείς άφοβα ακόμα και κοντά στο νερό εξαιτίας της πιστοποίησης αδιαβροχοποίησης IPX7. Η οθόνη LCD επιτρέπει τον έλεγχο πληροφοριών RDS ενώ τα κουμπιά στην κορυφή της συσκευής προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες.

Αποτελεί και ένα αυτόνομο φορητό ραδιόφωνο με δέκτη DAB/DAB+ και FM, ενώ η υποστήριξη Bluetooth 5.0 εξασφαλίζει σταθερότητα και εμβέλεια έως και 10 μέτρα από την πηγή ήχου. Η JBL υπόσχεται αυτονομία έως 12 ώρες ενώ η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω θύρας USB-C, εξασφαλίζει 3 ώρες αυτονομίας με μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Για τους always on the move

Το σύγχρονο lifestyle θέλει τον άνθρωπο να μετακινείται διαρκώς και ως εκ τούτου, το ραδιόφωνο ως σωστό μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, οφείλει να τον ακολουθεί παντού ακόμα και μέσω online streaming. Για ‘σένα λοιπόν που θες ένα σετ ακουστικών ικανό να σε… απομονώσει από καθετί συμβαίνει γύρω σου, προκειμένου να απολαμβάνεις τους αγαπημένους σου σταθμούς με ήχο-καμπάνα, τα ασύρματα ακουστικά SONY WH-XB910N με την εκπληκτική εξουδετέρωση θορύβου είναι ό,τι πρέπει. Ξεχωρίζουν για τον άνετο σχεδιασμό τους καθώς και την εντυπωσιακή ποιότητα ήχου που προσφέρουν.

Ανάμεσα στα δυνατά τους σημεία είναι οι τεχνολογίες ANC και DSEE για καταπληκτικό ήχο ακόμα και σε θορυβώδες περιβάλλον, η δυνατότητα σύζευξης με δύο συσκευές, ο φωνητικός έλεγχος και η εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας τους. 

Κι αν παρά τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό τους, εσύ ψάχνεις κάτι ακόμα πιο μίνιμαλ, τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα AirPods 2nd Generation της APPLE που συνδυάζουν το κομψό design με το σταθερό κράτημα, προσφέροντας παράλληλα σπουδαία αυτονομία.

Ενεργοποιούνται αμέσως μόλις τα τοποθετήσει κανείς στα αυτιά του και προσφέρουν εντυπωσιακή ποιότητα ήχου για μουσική, παιχνίδια και podcasts. Παράλληλα, η τεχνολογία τους εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στη Siri καθώς και σταθερή ασύρματη σύνδεση με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με παλιότερα μοντέλα. Όσον αφορά την αυτονομία, τα AirPods προσφέρουν έως 24 ώρες μαζί με τη θήκη φόρτισης και 5 ώρες ομιλίας με μία πλήρη φόρτιση. Συνολικά, η APPLE υπόσχεται μια εμπειρία χρήσης που μοιάζει μαγική και αληθινά κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα του χρήστη.

Radio streaming με...στυλ

Η έννοια της μετακίνησης πάντως δεν αφορά μόνο τα… πήγαινε-έλα εκτός σπιτιού αλλά και εντός αυτού. Αν περνάς λοιπόν μεγάλο μέρος της ημέρας σου στο σπίτι, τότε ίσως να πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την αγορά ενός ασύρματου ηχείου που θα σου επιτρέψει να συντονιστείς στους σταθμούς και τα προγράμματα της αρεσκείας σου -θα το κάνεις από τη συσκευή που προτιμάς και κατόπιν θα τη συνδέσεις ασύρματα με το ηχείο σου. 

Στο MARSHALL Uxbridge ο ποιοτικός ήχος συναντά τον κλασικό, διαχρονικό σχεδιασμό. Διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth ενώ είναι συμβατό και με Google Assistant για εύκολη διαχείριση του smart home σου. Το εμβληματικό retro design το καθιστά αντικείμενο λατρείας για τους φίλους του brand ενώ η ισχύς των 30W υπόσχεται ισχυρό και καθαρό ήχο. Μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δυνατότητα φωνητικών εντολών για αναπαραγωγή μουσικής αλλά και τον έλεγχο του σπιτιού σου.

Μια άλλη πρόταση, το JBL BoomBox 3 έρχεται εξοπλισμένο με JBL Original Pro Sound, ενώ είναι απόλυτα φορητό με τη μπαταρία του να αντέχει έως και 24 ώρες. Ο συνδυασμός μοντέρνου στιλ και ανθεκτικής κατασκευής με πιστοποίηση IP67 το καθιστά ιδανική επιλογή για χρήση σε υπαίθριους χώρους και δραστηριότητες. Η JBL υπόσχεται εντυπωσιακή απόδοση ήχου χωρίς παραμορφώσεις ακόμα και σε υψηλές εντάσεις, χάρη στα νέα ηχεία τριών δρόμων με ενισχυμένα μπάσα. Υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση με δύο συσκευές ταυτόχρονα ενώ η λειτουργία PartyBoost επιτρέπει σύνδεση πολλών συμβατών ηχείων για ολική εμπειρία για πάρτι στην παραλία, στην πισίνα ή σε μία εκδρομή!

Για τους tech lovers

Το SONOS Move από την άλλη είναι ιδανικό για τους λάτρεις της τεχνολογίας. Υιοθετεί ακόμα πιο συμπαγή σχεδιασμό, διαθέτοντας μάλιστα αυξημένη ανθεκτικότητα σε νερό και πτώσεις βάσει πιστοποίησης IP56Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς φόβο για τυχόν φθορές. Μέσω της τεχνολογίας TruePlay ανιχνεύει έξυπνα το περιβάλλον και ανάλογα με το χώρο που βρίσκεσαι προσαρμόζει τη μουσική που ακούς ενώ η μεγάλη μπαταρία θα σου δώσει αυτονομία για έως και 10 ώρεςΠρόσθεσε σε αυτά τη συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth που εξασφαλίζει ευελιξία και διαλειτουργικότητα με smartphones, tablets και laptops. Επιπλέον, διαθέτει μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες όπως φωνητικό έλεγχο μέσω Google Assistant και Amazon Alexa και αυτόματη προσαρμογή ήχου και έχεις ένα απόλυτα πλήρες πακέτο.

Το ραδιόφωνο σαν μέσο ακολουθεί την τεχνολογία και προσαρμόζεται με ευκολία στη νέα ψηφιακή εποχή. Παραμένει μια πολύ δημοφιλής ψυχαγωγική και ενημερωτική επιλογή ενώ έχει κατακλήσει με τη μορφή podcast και τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής. Ό,τι τύπος και να είσαι, υπάρχει η ιδανική λύση για σένα. Εμείς αυτό που σου προτείνουμε είναι να διαλέξεις τον...Sound Great τρόπο που σου ταιριάζει και να αφιερώσεις την #worldradioday στις αγαπημένες σου ραδιοφωνικές εκπομπές!