Κάνε παιχνίδι με τα πιο cool ηχεία

1 έτος πριν
ηχεία

Η άνοιξη επιτέλους έφτασε, ο καιρός ανοίγει και μαζί του έρχεται κι η ώρα για πάρτι, χορό και μουσική! Πριν όμως καλέσεις τους κολλητούς στο σπίτι ή το εξοχικό, θα πρέπει να φροντίσεις ότι το «τέρμα τα ντεσιμπέλ» δε θα μείνει απλά στη θεωρία αλλά θα περάσει και στην πράξη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνεις από ένα καινούριο, ασύρματο ηχείο. Μιλάμε για μία από τις κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας με την εντυπωσιακότερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Τα ηχεία τελευταίας γενιάς δε σε μπλέκουν με καλώδια αφού συνδέονται ασύρματα με κάθε συσκευή και διαθέτουν μπαταρίες που τους χαρίζουν εκπληκτική αυτονομία -κοινώς, πρώτα θα εξαντληθείς εσύ και μετά αυτά.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις διαθέσιμες κατηγορίες καθώς επίσης και ορισμένες προτάσεις από την καθεμία. Εσύ απλά έλα στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή μπες στο germanos.gr και επίλεξε το ηχείο που σου ταιριάζει.

Φορητά ηχεία

Η κατηγορία των φορητών ηχείων είναι εκείνη στην οποία θα καταλήξουν οι περισσότεροι, απόρροια της ευρείας γκάμας επιλογών -με τιμές για όλα τα πορτοφόλια- που προσφέρει. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, δίνει έμφαση στο συμπαγές design και τη φορητότητα. Πολλοί είναι αυτοί άλλωστε που αναζητούν ηχεία ικανά να χωρέσουν σε μία τσάντα, ακολουθώντας τους σε κάθε τους εξόρμηση. Ιδανικά για εκδρομές, επισκέψεις σε φιλικά σπίτια, βόλτες στην εξοχή ή την παραλία και βέβαια τις διακοπές στο εξοχικό και το χωριό, τα φορητά ηχεία διαθέτουν σπουδαία αυτονομία ενώ πολλά εξ αυτών είναι και αδιάβροχα για καταστάσεις παντός καιρού.

Αν βασικό ζητούμενο για ‘σένα είναι το μέγεθος, θα σου προτείναμε να δεις τα: JBL Clip 4, Akai ABTS-MS89, Fresh ‘n Rebel Rockbox Pebble, JBL Go 3, Sony SRS-XB01, Forever BS-330, JBL Go 2 και Yenkee YSP 3003. Όλα τους είναι εξαιρετικά κομψά, μικροκαμωμένα ώστε να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο αλλά ταυτόχρονα ισχυρά έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της παρέας. Στα θετικά τους προσμετράται φυσικά και η χαμηλή τους τιμή που τα καθιστά εξαιρετικά προσιτά. Αν βέβαια αναζητάς το κάτι παραπάνω (τουτέστιν ισχυρότερο ηχείο), μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Sony SRS-XB22, το JBL Flip 5, το Sony SRS-XB23 και το Bose SoundLink Color II.

Για εκείνους, τώρα, που δεν επιθυμούν να κάνουν συμβιβασμούς και ψάχνουν να αποκτήσουν ένα πραγματικά δυνατό ηχείο, ικανό να μετατρέψει κάθε χώρο σε club προσφέροντας ασύγκριτη ποιότητα ήχου με κρυστάλλινη ποιότητα και βαθύ, απολαυστικό μπάσο χωρίς παραμορφώσεις, η κατηγορία των φορητών ηχείων διαθέτει ορισμένα πραγματικά «τεχνολογικά θαύματα». Μπορείς να δεις φερ’ ειπείν το Bose SoundLink Revolve+ II που χαρίζει ήχο 360 μοιρών όντας ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο Move με τον λιτό σχεδιασμό, την πιστοποίηση IP56 και βέβαια την εγγύηση ποιότητας της Sonos. Μην παραλείψεις, τέλος τα συγκλονιστικά JBL Extreme 3 και Sony SRS-XB43.

Party boxes

Τα ηχεία όμως αποτελούν την «ψυχή» κάθε πάρτι. Πριν λοιπόν αρχίσεις να προσκαλείς τους φίλους σου στο σπίτι, θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι άπαντες τη μεγάλη μέρα θα κινούνται στον ρυθμό της μουσικής και ο τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι με το κατάλληλο party box. Αυτή είναι και η δεύτερη κατηγορία ασύρματων ηχείων και περιλαμβάνει προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για πάρτι. Συνήθως τέτοιου τύπου ηχεία είναι πιστοποιημένα για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα σου επιτρέψει να διασκεδάσεις έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο για την περίπτωση που κάποιος απρόσεχτος καλεσμένος χύσει επάνω τους το ποτό του ή αρχίσει και ψιχαλίζει. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό τους βέβαια, δεν είναι άλλο από τον φωτισμό τους ο οποίος μάλιστα προσαρμόζεται στη μουσική μετατρέποντας τον χώρο σου σε πίστα!

Ένα party box είναι ακριβότερο από ένα απλό φορητό ηχείο, κάτι αναμενόμενο και απολύτως δικαιολογημένο αφού είναι κατά πολύ ισχυρότερο, ενσωματώνοντας παράλληλα και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Αν αναζητάς παρ’ όλα αυτά κάτι όσο το δυνατόν οικονομικό, μπορείς να δεις τα Akai Party Box 810 και Akai DJ-880. Το πρώτο προσφέρει συνολική ισχύ 50 W διαθέτοντας LED φωτισμό και δύο υποδοχές για μικροόφωνο και μουσικό όργανο, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση, μπαταρία 2400 mAh με σπουδαία αυτονομία και διπλή υποδοχή 6,5 χιλ. πλαισιώνοντας τον πανίσχυρο ήχο 100 W με LED φωτισμό.

Περνώντας στις ακριβότερες προτάσεις, το Sony SRS-XP700 θα «απογειώσει» το πάρτι σου με τον εκπληκτικής ποιότητας ήχο που χάρη στη λειτουργία Live Sound θα σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε συναυλία! Διαθέτει προστασία από το νερό, Mega Bass για βαθύ ήχο, ενώ υποστηρίζει συνδέσεις μέσω Bluetooth και USB. Εξαιρετική περίπτωση είναι και το JBL Boombox 2, μία λύση που αν και σούπερ ισχυρή, δε χάνει τη φορητότητά της. Διαθέτει λαβή για άνετη μεταφορά, αποδίδοντας δυνατό και καθαρό ήχο, αποτέλεσμα της τεχνολογίας JLB Signature Pro Sound. Αν βέβαια θες κάτι πραγματικά κορυφαίο, μην αμελήσεις να δεις το JBL PartyBox 1000, ένα πραγματικό «τέρας» επιδόσεων με ισχύ 1100 W! Διαθέτει λαβή και ροδάκια για άνετη μεταφορά, ήχο JBL Signature Sound και ενίσχυση μπάσων μαζί με ειδικό pad για να βγάλεις τον DJ που κρύβεις μέσα σου.

Lifestyle speakers

Τι γίνεται όμως με όλους όσοι αναζητούν ένα καλοσχεδιασμένο και υψηλής αισθητικής ηχείο για τον χώρο τους; Ένα τέτοιο ασύρματο ηχείο είναι ιδανικό για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αφού θα σε γλιτώσει από τα καλώδια, διατηρώντας τον χώρο σου καθαρό, εμποδίζοντας τη συσσώρευση σκόνης και -κυρίως- προσφέροντάς σου σπουδαία ευελιξία έτσι ώστε να το τοποθετήσεις όπου πραγματικά θες και όχι απλά όπου μπορείς. Τα λεγόμενα lifestyle speakers δίνουν έμφαση στο design και το στυλ. Σε τελική ανάλυση θα βρίσκονται σε εμφανές σημείο στο σαλόνι σου ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού και είναι απολύτως λογικό να θες να ενισχύσεις τον χώρο σου με ένα κομψό και θελκτικό αντικείμενο.

Το Akai M5-Thunder είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα lifestyle speaker, υιοθετώντας κλασικό, ρετρό σχεδιασμό και διαθέτοντας και λαβή για άνετη μεταφορά. Προσφέρει δυνατότητα ενσύρματης και ασύρματης σύνδεσης ενώ η αυτονομία του φτάνει τις 12 ώρες. Πολύ καλή περίπτωση είναι και το Blaupunkt BT25 το οποίο θυμίζει λάμπα και όχι άσκοπα: διαθέτει, βλέπεις, φωτισμό LED 360 μοιρών ο οποίος θα δώσει άλλη αίσθηση στον χώρο σου. Θα τον προσαρμόσεις, μάλιστα, μέσω του ειδικού app από τo smartphone σου, ενώ απολαμβάνεις τον κρυστάλλινο ήχο που σου προσφέρει. Το Marshall Emberton αποτελεί ακόμα μία καλαίσθητη επιλογή που μάλιστα φέρει και τη σφραγίδα ενός πραγματικά θρυλικού κατασκευαστή ενώ, τέλος, απαρατήρητο δεν περνά ούτε το Sonos One SL με τον συνδυασμό μίνιμαλ αισθητικής και απολαυστικού, πολυδιάστατου ήχου.