Καταφθάνει το Garmin InReach Messenger μέσω δορυφόρου για τους λάτρεις της περιπέτειας

1 έτος πριν
Garmin InReach Messenger

Η Garmin, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην κατηγορία των wearables, έχει άριστη σχέση με την περιπέτεια και την εξερεύνηση, οπότε τα προϊόντα της προσφέρουν δυνατότητες που οι λάτρεις τέτοιων δραστηριοτήτων δεν μπορούν να βρουν αλλού. Ένα από αυτά είναι και το Garmin InReach Messenger, που έρχεται για να εξυπηρετήσει εκείνους που θέλουν να έχουν επαφή με τους δικούς τους ακόμη κι όταν βρίσκονται εκτός κάλυψης δικτύου κινητής.

Άλλα προϊόντα της σειράς Garmin InReach κάνουν παρόμοια δουλειά, όμως το κόστος δεν τα κάνει προσιτά για όλους και η λειτουργία τους δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Το Garmin InReach Messenger επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξει SMS, αξιοποιώντας Wi-Fi, δορυφόρο ή κεραία, ανάλογα τι είναι διαθέσιμο. Βέβαια, με τις υπόλοιπες συσκευές της σειράς InReach δεν ισχύει αυτό, οπότε το InReach Messenger έχει ήδη προβάδισμα ενάντια σε αυτές.

Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα απλός, πρακτικά είναι ένα μεγάλο μπουτόν με μια μικρή οθόνη στο κάτω μέρος όπου προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες (ώρα, σήμα GPS κλπ) αλλά και προεπισκόπηση των μηνυμάτων που θα σταλούν. Λίγο παρακάτω βρίσκονται τα τρία πλήκτρα της συσκευής, δύο βελάκια αριστερά-δεξιά κι ένα ΟΚ στη μέση.

Διαθέτει πιστοποίηση IPX7 για αντίσταση στο νερό και η μπαταρία του αντέχει έως και 28 μέρες στέλνοντας δεδομένα τοποθεσίας ή μηνύματα κάθε 10 λεπτά, έως και 6 μέρες αν στέλνει κάθε 2 λεπτά και έως και 46 μέρες στέλνοντας κάθε 30 λεπτά. Υπάρχει πλήκτρο που στέλνει εύκολα σήμα SOS με ένα πάτημα, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για τα μηνύματα καθαυτά, θα χρειαστεί μια επιπλέον συνδρομή που δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό κόστος της συσκευής, το οποίο αγγίζει τα 299$. Συγκεκριμένα, το πλάνο “Safety” κοστίζει 14,95$ μηνιαίως και προσφέρει απεριόριστη χρήση του SOS και 10 μηνύματα SMS μέσω δορυφόρου. Το πλάνο “Recreation” κοστίζει 34,95$ και προσφέρει 40 SMS και το πρόγραμμα “Expedition” στα 64,95$ προσφέρει απεριόριστα SMS.

Για τα δύο πρώτα προγράμματα, κάθε SMS εκτός πλάνου κοστίζει 0,50$. Τα προγράμματα τρέχουν σε μηνιαία βάση χωρίς κόστος ακύρωσης, οπότε μπορεί να γίνεται εναλλαγή ή ακύρωση ανά πάσα στιγμή.

Όσοι επενδύουν χρόνο και κόπο σε δραστηριότητες όπου ενδέχεται να βρεθούν σε δύσκολη θέση, σίγουρα αξίζει να ρίξουν μια ματιά στο Garmin InReach Messenger.