Κυκλοφόρησε το XIAOMI Smart Band 7 με always-on οθόνη

1 έτος πριν
xiaomi smart band 7

Το Smart Band 7 είναι το νέο wearable της XIAOMI και πλέον κυκλοφορεί παγκοσμίως. Έρχεται να αντικαταστήσει ουσιαστικά το Mi Band 6 που διατέθηκε πέρυσι (στην Κίνα που έκανε την εμφάνισή του αρχικά, είναι γνωστό ως Mi Band 7) διαθέτοντας βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και περισσότερες λειτουργίες. Αρχικά να αναφέρουμε ότι όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα smartband και όχι smartwatch, με βάρος μόλις 13.5 γραμμαρίων.

Ενσωματώνει μία αρκετά φωτεινή οθόνη τύπου AMOLED 1,62 ιντσών (25% μεγαλύτερη συγκριτικά με εκείνη της προηγούμενης γενιάς) και με υψηλότερη ανάλυση για απολαυστικότερες εμπειρίες θέασης και πολύ πιο καθαρά στοιχεία. Το μεγάλο της πλεονέκτημα ωστόσο δεν είναι άλλο από τη λειτουργία always on, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά σε συσκευή της σειράς της XIAOMI. Ο χρήστης μάλιστα έχει τη δυνατότητα να την προσαρμόσει επιλέγοντας μέσα από 100 και πλέον διαφορετικές προσόψεις.

Η συσκευή είναι αδιάβροχη (αντέχει πίεση 5 ATM) ενώ προσφέρεται σε αρκετά διαφορετικά χρώματα και συγκεκριμένα μαύρο, μπλε, πορτοκαλί, λαδί και μπεζ. Έρχεται με πληθώρα λειτουργιών καταγραφής άσκησης (μιλάμε για πάνω από 110 modes τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα περίπου 30 του Mi Band 6) και ορισμένα πολύ χρήσιμα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βελτιστοποιήσεις την προπόνησή σου όπως Training load, Recovery duration και Training effect modes. Μπορεί και διαβάζει VO2 max pro, SpO2 και καρδιακούς παλμούς, ενώ ανιχνεύει τα επίπεδα στρες και αξιολογεί την ποιότητα του ύπνου.

Σημαντική είναι και η ενίσχυση της μπαταρίας της συσκευής, αφού από τα 125 mAh του Mi Band 6 έχουμε φτάσει στα 180 mAh για το Smart Band 7, κάτι που βέβαια είναι λογικό αν αναλογιστούμε τις αυξημένες ανάγκες του τελευταίου (μεγαλύτερη και always-on οθόνη, έξτρα αισθητήρες κλπ). Σημείωσε πως μία πλήρης φόρτιση απαιτεί περίπου δύο ώρες και θα σου χαρίσει αυτονομία (σε κατάσταση stand by) 14 ημερών.

Όπως και ο προκάτοχός του έτσι και το Smart Band 7 είναι συμβατό όχι μόνο με Android smartphones αλλά και με iPhone φτάνει αυτά να τρέχουν νεότερες εκδόσεις από το Android 6.0 και iOS 10 αντίστοιχα. Μαζί με το νέο band, η XIAOMI θα κυκλοφορήσει λουράκια σε αρκετά χρώματα.

Δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολύ υπομονή αφού το XIAOMI Smart Band 7 θα το βρεις σύντομα και στο ΓΕΡΜΑΝΟ.