Μέσω gov.gr wallet η είσοδος στα γήπεδα μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων

2 μήνες πριν
gov.gr wallet

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρέδωσαν στον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, Ευθύμη Ρεντζιά, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθιστά υποχρεωτική τη διεξαγωγή των αγώνων της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Basket League) σε εγκαταστάσεις με σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης θεατών. Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων θα πραγματοποιούνται μόνο σε χώρους που διαθέτουν το νέο σύστημα, όπως θα ισχύει από τις 17 Αυγούστου και στο ποδόσφαιρο για τις ΠΑΕ της Super League.

Με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να ταυτοποιούν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων διαρκείας, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet. Η είσοδος στα κλειστά γυμναστήρια για τους αγώνες της Basket League, του Κυπέλλου και των διεθνών διοργανώσεων θα γίνεται ψηφιακά μέσω smartphone. Η διαδικασία αυτή ενισχύει την ασφάλεια στα γήπεδα και έχει προβλεφθεί στον ν.5085/2024, μαζί με άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Για την ψηφιακή ταυτοποίηση των εισιτηρίων, οι πολίτες πρέπει:

  1. να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) μέσω του emep.gov.gr και
  2. να κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store.

Η ταυτοποίηση μέσω του Gov.gr Wallet γίνεται με απλό και φιλικό τρόπο, όπως περιγράφεται στο tickets.gov.gr.

Ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι το επιτυχημένο μοντέλο της Super League με το ηλεκτρονικό εισιτήριο επεκτείνεται και στη Basket League από τις 16 Σεπτεμβρίου. Μετά από την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», παρέδωσε μαζί με τον Δημήτρη Παπαστεργίου την ΚΥΑ στον ΕΣΑΚΕ για την εφαρμογή του νέου συστήματος εισόδου των θεατών στα γήπεδα. «Η κοινή προσπάθεια από το ποδόσφαιρο, που είχε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα φέτος, σηματοδοτεί την απόφαση να αναβαθμιστεί και το μπάσκετ όσον αφορά την ασφάλεια και τη συμπεριφορά των φιλάθλων. Με το νέο σύστημα θα γνωρίζουμε ποιος εισέρχεται στο γήπεδο, το όνομά του και το τηλέφωνό του, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της βίας.»

Ο Βρούτσης συνεχάρη την Εθνική ομάδα μπάσκετ και ευχήθηκε να επιστρέψει από το Παρίσι με ένα μετάλλιο. Εξέφρασε εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση για τη συμμετοχή της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από πολλά χρόνια, ελπίζοντας σε ένα μετάλλιο.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, Γενικός Διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραλαβή της ΚΥΑ και την εφαρμογή της ταυτοποίησης των εισιτηρίων από τις 16 Σεπτεμβρίου. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους και υποστήριξε την πρόθεση της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα. Οι ΚΑΕ της Stoiximan Basket League έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσει η βία στα γήπεδα, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανονισμούς και παραινέσεις προς τους φιλάθλους. Οι προσπάθειες του ΕΣΑΚΕ έχουν αναγνωριστεί από την Πολιτεία και δηλώνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αθλητισμού για την ασφάλεια των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και φιλάθλων, καθώς και του αθλήματος μέσω της ταυτοποίησης των εισιτηρίων.