Η Nike λανσάρει Go FlyEase παπούτσια μόνο για αθλητές!

2 έτη πριν
Go FlyEase

Είχες βάλει στο μάτι τα -ομολογουμένως εντυπωσιακά- Nike ACG Gaiadome FlyEase Boot και περίμενες πώς και πώς να κάνεις δικό σου ένα ζευγάρι τους; Μάλλον θα μείνεις με την επιθυμία… Η Nike, βλέπεις, ανακοίνωσε πως η ειδική έκδοση του παπουτσιού που ανέπτυξε για τους αθλητές των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες σε λίγες βδομάδες στο Πεκίνο θα δοθεί αποκλειστικά σε αυτούς και δεν πρόκειται να διατεθεί εμπορικά.

Η αλήθεια είναι πως η απόφαση της Nike δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα αφού το ACG Gaiadome FlyEase Boot δεν παύει να είναι ένα παπούτσι που απευθύνεται σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα FlyEase, έτσι κι αυτό είναι δυνατόν να φορεθεί και να δεθεί με χρήση μόνο του ενός χεριού, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες.

Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα Go FlyEase που κυκλοφόρησαν πέρυσι και μπορούσαν να τοποθετηθούν χάρη στο ειδικό τους design χωρίς χέρια, έγιναν ανάρπαστα. Το περιορισμένο στοκ κατά το λανσάρισμά τους μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα η τιμή τους να εκτοξευτεί και από τα $120 που στοίχιζαν κανονικά, να φτάσουν να πωλούνται έως και $400. Τα βέλη του κοινού μάλιστα στράφηκαν πέραν των scalpers, και κατά της ίδιας της Nike, κατηγορώντας τη πως με τον τρόπο αυτό προκάλεσε επιπλέον ντόρο γύρω από τα παπούτσια.

«Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση της εθνικής αμερικανικής ομάδας στο βάθρο στους Αγώνες του Πεκίνου, συνεργαστήκαμε στενά με την κοινότητα των ατόμων με αναπηρίες συμπεριλαμβανομένων ενεργών και μη Παραολυμπιονικών χειμερινών και θερινών Αγώνων κατά τον σχεδιασμό και τις δοκιμές μας και μέσω της χρήσης αρχών και μεθόδων που προωθούν την ενσωμάτωση, δημιουργήσαμε εξοπλισμό που διασφαλίζει πως κάθε αθλητής θα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται σε συνδυασμό με το απόλυτο στυλ, από την εκκίνηση ως τον τερματισμό», ήταν η τοποθέτηση της Nike η οποία πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εξηγήσει την απόφασή της.