Ο Άγιος Βαλεντίνος στην ψηφιακή εποχή

1 έτος πριν
heart gesture

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι «απαιτήσεις» είναι σημαντικά μεγαλύτερες από άλλες επετείους ή γιορτές για ένα ζευγάρι. Η 14η Φεβρουαρίου έχει τη δική της σημασία και είναι μία ημέρα που θες να την κάνεις ξεχωριστή για το έτερο ήμισυ σου. Και χρειάζεται και να ψάξεις αρκετά παραπάνω προκειμένου η συγκεκριμένη βραδιά να είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερη. Ακόμη και η τελευταία λεπτομέρεια έχει τη σημασία της και ευτυχώς που το internet αλλά και μία σειρά από εφαρμογές και υπηρεσίες που έχεις στο smartphone σου μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ώστε η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το έτερο ήμισυ σου από το να υποδεχτεί την 14η Φεβρουαρίου με ένα μπουκέτο λουλούδια ή κάτι αντίστοιχο. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να σηκωθείς το πρωί και να πας στο ανθοπωλείο και να πάρεις το πρώτο δώρο, η καλύτερη λύση είναι το internet. Οι επιλογές σε online ανθοπωλεία είναι πολλές και είναι πολύ εύκολο να βρεις εκείνο που θα στείλει την επιλογή σου στον/στην σύντροφο σου. Μάλιστα, όλα τα online ανθοπωλεία έχουν επιλογές πέραν μίας ανθοδέσμης. Από εκλεπτυσμένες δημιουργίες με άνθη μέχρι πακέτα που περιλαμβάνουν από μπουκάλια κρασί και σοκολάτες μέχρι τα αγαπημένα πολλών κουκλάκια! Φυσικά, μπορείς να ζητήσεις η παραγγελία σου να παραδοθεί στη διεύθυνση που θες, έχοντας επιλογές για την κάρτα που θα συνοδεύει το πρώτο δώρο της ημέρας.

Αναφερθήκαμε σε δώρα και εκεί είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Το δώρο του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει να είναι πολύ πιο προσωπικό και να αναδεικνύει τα αισθήματα που έχεις για το έτερον ήμισυ σου. Αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες, μπορείς να πάρεις ιδέες πέραν των… κλασικών, όπως είναι τα εσώρουχα και τα κοσμήματα. Καλά τα αρκουδάκια και οι ανθοδέσμες αλλά ας πούμε την αλήθεια: τα τελευταία χρόνια τα δώρα τεχνολογίας αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές -και για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. 

Μία καλή ιδέα είναι, για παράδειγμα, ένα gadget τεχνολογίας που να είναι περισσότερο προσωπικό. Από ασύρματα ακουστικά σε διαφορετικά χρώματα μέχρι smartwatches και wearables, ιδέες υπάρχουν πολλές! Και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο www.germanos.gr μπορείς να βρεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, διαφορετικές και το κυριότερο προσωπικές προτάσεις για το δώρο στον/στην σύντροφο σου. Ουσιαστικά, μπορείς να βρεις το perfect match δώρο για το ταίρι σου, ένα δώρο που «ματσάρει» εξαιρετικά με το έτερο ήμισυ σου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Στο διαδίκτυο μπορείς να πάρεις και ιδέες για να περάσεις διαφορετικά το βράδυ σου πέραν του ρομαντικού δείπνου σε ένα εστιατόριο. Για παράδειγμα, μία βραδιά στο σπίτι είναι μία καλή ιδέα. Μπορείς να βρεις online συνταγές για ένα ρομαντικό δείπνο αλλά και οδηγίες προκειμένου να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου και να εντυπωσιάσεις το έτερον ήμισυ σου. Πέραν των κεριών, υπάρχουν πολλά ακόμη τρικ προκειμένου να δημιουργήσεις μία αισθαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι σου.

Ακόμη και μία βραδιά με ρομαντικές ταινίες είναι μία ιδέα που μπορείς να σκεφτείς. Και αν η τηλεόραση σου δεν καλύπτει τις ανάγκες, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείς ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή το www.germanos.gr και να κάνεις την επιλογή σου.

Σε περίπτωση πάντως που διαλέξεις ένα ρομαντικό δείπνο σε κάποιο εστιατόριο, τότε η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεις την τέλεια επιλογή. Δεδομένου ότι είναι του Αγίου Βαλεντίνου, είναι σημαντικό να εκπλήξεις το έτερον ήμισυ σου με μία διαφορετική επιλογή σε σχέση με ό,τι έχετε συνηθίσει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις να βρεις το κατάλληλο εστιατόριο και εκεί είναι που το internet μπορεί να σε βοηθήσει τα μέγιστα.

Καταρχάς για να βρεις το κατάλληλο εστιατόριο και να κάνεις την επιλογή σου μέσα από τις φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες αλλά κυρίως μέσα από τις αξιολογήσεις και τα σχόλια.

Μετά πρέπει να κάνεις και την κράτηση. Πλέον δεν χρειάζεται να κάνεις τηλέφωνα και να ευελπιστείς ότι θα σου απαντήσουν γρήγορα και ότι θα έχουν διαθέσιμο τραπέζι. Στην ψηφιακή εποχή υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας κράτηση ακόμη και μέσω του Google ή μίας σειράς από πλατφόρμες που υπάρχουν διαθέσιμες. Ακόμη και μέσω του messenger μπορείς να κάνεις την κράτηση σου ενώ σε πολλές περιπτώσεις, μπορείς να δεις online και τη διαθεσιμότητα σε τραπέζια!

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργούσε αρκετό άγχος προκειμένου τα πάντα να είναι τέλεια. Πλέον, όμως, το άγχος είναι λιγότερο καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να αξιοποιήσεις σωστά την τεχνολογία και να βρεις αυτό που θες προκειμένου το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου να είναι το τέλειο ραντεβού για εσένα και το έτερον ήμισυ.