Οι οδηγοί BMW αυτοκινήτων μπορούν πλέον να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους με Android smartphones

1 έτος πριν
BMW car interior

Πέρυσι η BMW παρουσίασε το Digital Key Plus για το iPhone, μια λειτουργία που δίνει στους οδηγούς BMW τη δυνατότητα να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους και να το εκκινούν εξ αποστάσεως από το iPhone ή το Apple Watch. Όταν κυκλοφόρησε, υπήρχε η υπόσχεση ότι η δυνατότητα θα μεταφερθεί και σε τηλέφωνα Android, και σήμερα αυτή η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα για ορισμένα όμως μοντέλα.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερ-ευρείας ζώνης (UWB) για να επιτρέψει την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ του smartphone και του αυτοκινήτου. Η ενημέρωση φέρνει τη λειτουργία σε επιλεγμένες συσκευές Samsung και Google Pixel που τρέχουν Android 13 ή νεότερη έκδοση με υποστήριξη ultra-wideband. Συγκεκριμένα, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στα Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold 4, Z Fold 3, Note 20 Ultra (σε αγορές με Samsung Wallet) και Pixel 7 Pro και Pixel 6 Pro.

Πέρα από τους περιορισμούς των smartphone, λειτουργεί επίσης μόνο σε οχήματα της BMW που κατασκευάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2022 και μετά, ενώ μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού θα προσθέσει σχετική συμβατότητα σε ορισμένα παλαιότερα μοντέλα.

Η ρύθμιση της λειτουργίας γίνεται μέσω της εφαρμογής My BMW. Μόλις ενεργοποιηθεί, το Digital Key Plus μπορεί να λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του φυσικού κλειδιού. Η λειτουργία μπορεί να προγραμματιστεί να κάνει πράγματα όπως το ξεκλείδωμα του οχήματός σου καθώς το πλησιάζεις, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για το ψάξιμο στην τσάντα σου για τα κλειδιά ή το τηλέφωνό σου. Ομοίως, μπορεί επίσης να προγραμματιστεί να κλειδώνει καθώς απομακρύνεσαι από το όχημα, αποτρέποντας τις νυχτερινές εξορμήσεις στο δρόμο για να επιβεβαιώσεις ότι όντως κλείδωσες τις πόρτες όταν επέστρεψες στο σπίτι με όλα αυτά τα ψώνια.

Η BMW αναφέρει ότι η ακρίβεια του UWB σημαίνει ότι "ο κίνδυνος επιθέσεων αναμετάδοσης, όπου το ραδιοσήμα παρεμποδίζεται ή υποκλέπτεται, ουσιαστικά εξαλείφεται", καθιστώντας το μια ασφαλή αντικατάσταση των παραδοσιακών κλειδιών. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί με έως και πέντε άλλους χρήστες που διαθέτουν συμβατές συσκευές iOS ή Android, εάν και άλλοι στο σπίτι σας χρησιμοποιούν το ίδιο όχημα, ώστε να μην χρειάζεται να μοιράζεσαι κλειδιά.