Παγκόσμια Ημέρα Χρωμάτων: Τι λέει το χρώμα των gadgets και αξεσουάρ για σένα;

1 μήνας πριν
red, cuan and white buds

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Χρωμάτων. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χρωμάτων (International Color Association ή ICA εν συντομία) το 2009 ως φόρος τιμής στο χρώμα, δεδομένου άλλωστε πως πρόκειται, χάρη στην οπτική αντίληψη, για ένα από τα πιο σημαντικά φαινόμενα στις ζωές των ανθρώπων, συμβάλλοντας όσο τίποτε άλλο στην αντίληψη της πραγματικότητας και του κόσμου γύρω τους. Η δε ημερομηνία της 21ης Μαρτίου μόνο τυχαία δεν είναι αφού πρόκειται για μία εκ των δύο ημερών που προκύπτει η εαρινή ισημερία (την τρέχουσα δεκαετία βέβαια πέφτει την αμέσως προηγούμενη, στις 20 Μαρτίου), συμβολίζοντας έτσι την απόλυτη ισορροπία μεταξύ φωτός και σκοταδιού -αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα δυο τους αλληλοσυμπληρώνονται.

Βάζοντας χρώμα στις ζωές μας

«Αλήθεια, ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα»; Πρόκειται για μία ερώτηση που θα ακούσεις να την κάνουν μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο κάθε συζήτησης. Οι χρωματικές προτιμήσεις του καθενός άλλωστε λένε πολλά, όχι μόνο για το γούστο και την αισθητική του, αλλά συν τοις άλλοις τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Τα χρώματα εξ άλλου μπορούν να αποτυπωθούν παντού: από τους τοίχους του σπιτιού και το αυτοκίνητό σου, μέχρι τα ρούχα και φυσικά τα gadgets σου. Έχεις αναρωτηθεί όμως τι λένε για ‘σένα τα αγαπημένα σου χρώματα; Ακόμα κι αν κάποιος δεν ξέρει το παραμικρό για το άτομό σου, με μια ματιά στα αγαπημένα σου gadgets, μπορεί να σχηματίσει μία αρκετά ικανοποιητική εικόνα για ‘σένα.

Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές άλλωστε έρχονται πλέον σε διάφορα χρώματα, με εξαίρεση ίσως τις λεγόμενες «κύριες» όπως τα smartphones, τα tablets και τα laptops. Εκεί οι επιλογές είναι μάλλον ανέμπνευστες και κομματάκι περιορισμένες (ασημί, μαύρο, λευκό, άντε και λίγο μπλε στα περισσότερα προϊόντα), αν και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε διαφοροποιήσεις από μεγάλους κατασκευαστές. Ευτυχώς στα αξεσουάρ και τα gadgets η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική! Συσκευές όπως ακουστικά (headphones ή TWS), ηχεία Bluetooth, θήκες, powerbanks, instant cameras και βέβαια τα κάθε λογής wearables όπως smartwatches και smart bands με τα γεμάτα χρώματα λουράκια που θα αναδείξουν στο έπακρο την προσωπικότητά σου.

Δες λοιπόν τι χρώμα έχουν τα αγαπημένα σου tech προϊόντα, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω και πες μας αν σε κάποιο εξ αυτών «βλέπεις» τον εαυτό σου…

Κόκκινο | ενέργεια, δυναμισμός

Εκείνοι που προτιμούν το κόκκινο συνήθως διαθέτουν έντονο χαρακτήρα, με το πάθος να παίζει κυρίαρχο ρόλο στις ζωές τους. Ο ενθουσιασμός τους είναι αφάνταστα μεταδοτικός, γεμίζοντας τους γύρω τους με ζήλο και ζέση. Δεν διστάζουν να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν τους στόχους τους σαν να μην υπάρχει αύριο, κάτι που τους καθιστά ηγετικές φυσιογνωμίες γύρω από τις οποίες συσπειρώνονται κι άλλοι. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ανυπόμονοι και ως εκ τούτου να ενεργούν παρορμητικά, όμως ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι διότι πολύ απλά η αστείρευτη ενέργεια που κρύβουν μέσα τους πρέπει κάπου, κάπως να διοχετευτεί. Η δυνατότητά τους να τροφοδοτούν με το πάθος τους την παραγωγικότητά τους, κάνει τους ίδιους και εμπνέει τους γύρω τους να προσεγγίζουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να σπάνε τα όριά τους, κυνηγώντας την τελειότητα.

Μπλε | γαλήνη, ηρεμία

Αν προτιμάς τις γαλήνιες αποχρώσεις του μπλε, τότε πιθανότατα είσαι το πλέον ήρεμο και αξιόπιστο μέλος της παρέας. Ένας πραγματικός φάρος λογικής και τέρας ψυχραιμίας, ακτινοβολείς vibes σταθερότητας που κάνουν πάντες να αισθάνονται πλάι σου απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι, περιμένοντας να τους καθοδηγήσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πάντα συγκρατημένος και έχοντας τον πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων σου, προσφέρεις κατανόηση, κερδίζοντας σε χρόνο μηδέν τη συμπάθεια των άλλων, ενισχύοντας έτσι τις μεταξύ σας σχέσεις. Έχεις τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι προκλήσεις με σύνεση, δίνοντας λύση σε προβλήματα που για άλλους μοιάζουν άλυτα. Με όσο γρήγορους ρυθμούς κι αν κινείται ο κόσμος γύρω σου, εσύ με έναν μαγικό τρόπο έχεις τη δυνατότητα να προλαβαίνεις τα πάντα, κάνοντας τις ζωές των υπολοίπων απλούστερες.

Πράσινο | παραγωγικότητα, ανάπτυξη

Το πράσινο χαρακτηρίζει τους λάτρεις της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης. Τίποτα δεν μένει στάσιμο: τα πάντα εξελίσσονται και αυτό αποτελεί mantra για ‘σένα. Η αποδοτικότητα είναι φυσικό ζητούμενο καθώς θέτουν τους στόχους τους με γνώμονα τη σωστή οργάνωση όποιου και ό,τι βρίσκεται γύρω τους. Αν μάλιστα βρεθούν σε ένα καλά οργανωμένο περιβάλλον, θα τους δεις να «ανθίζουν» καθώς θα είναι σε θέση να μετατραπούν σε γρανάζια στο πλαίσιο μίας καλοκουρδισμένης μηχανής. Πρακτικοί και γεμάτοι αποφασιστικότητα, συνιστούν τις τέλειες προσθήκες σε κάθε ομάδα αφού είναι διατεθειμένοι να βάλουν σε δεύτερη μοίρα οτιδήποτε άλλο προκειμένου να πετύχουν στην «αποστολή» τους. Εκμεταλλευόμενοι δε την παραγωγικότητά τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, θα τους δεις αργά ή γρήγορα να επιτυγχάνουν σπουδαία επιτεύγματα, παρασύροντας μαζί τους και όσους τους περιβάλλουν.

Μαύρο | κομψότητα, επαγγελματισμός

Αν προτιμάς το μαύρο, τότε αποπνέεις έναν αέρα επαγγελματισμού. Με λίγα λόγια «δεν παίζεις». Διαθέτεις λεπτό γούστο και ασύγκριτη αισθητική, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια γιατί αυτή είναι σε τελική ανάλυση που διαφοροποιεί τους καλούς από τους άριστους. Οι γύρω σου σε θαυμάζουν και σε σέβονται. Με όπλο την αυτοπεποίθησή σου που όμως δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια -απόρροια της συγκροτημένης συμπεριφοράς σου- είσαι ηγετική φυσιογνωμία, με την ικανότητα να βρίσκεις την άκρη ακόμα και στις πλέον πολύπλοκες καταστάσεις χάρη στους λεπτεπίλεπτους χειρισμούς σου. Ίσως κάποιες φορές να φαίνεσαι απόμακρος/η, γι’ αυτό και θα πρέπει να «μπολιάσεις» το προφίλ σου με ζεστασιά και γνήσιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των άλλων. Χάρη στον ακέραιο χαρακτήρα σου όμως θα χτίσεις σε βάθος χρόνου ισχυρές σχέσεις, που θα σε συντροφεύσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Λευκό | απλότητα, καινοτομία

Το λευκό είναι συνώνυμο της απλότητας. Τα άτομα που το προτιμούν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε νέες καταστάσεις και απαιτήσεις. Ένας λευκός καμβάς άλλωστε αποτελεί τη βάση κάθε σπουδαίου έργου τέχνης και όσοι είναι λάτρεις του συγκεκριμένου χρώματος, είναι και φίλοι της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, αναζητώντας διαρκώς καινούριες ιδέες και προοπτικές. Δεν αποδέχονται εύκολα τις συμβατικές λύσεις. Τουναντίον, ψάχνουν το εξεζητημένο, το ιδιαίτερο και ως εκ τούτου θεωρούνται πρωτοπόροι, εμπνέοντας τους άλλους με τη φρέσκια και καινοτόμο ματιά τους. Η τελειομανία αποτελεί τον φυσικό τους αντίπαλο και ως εκ τούτου η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν, αφορά την αποδοχή της αυθεντικής ομορφιάς της εκάστοτε δοκιμής. Μόνο έτσι άλλωστε θα απελευθερώσουν τις ιδέες που κρύβουν μέσα τους, επιτρέποντάς τους να εξελιχθούν, ικανοποιώντας το όραμά τους.

Τι χρώμα θα έχει το επόμενο gadget/αξεσουάρ σου;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρωμάτων στις 21 Μαρτίου 2024, έλα σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή μπες στο germanos.gr, βρες την επόμενη συσκευή τεχνολογίας ή gadget που θα κάνεις δικό σου και προτίμησέ το στο πιο funky χρώμα, σ’ εκείνο που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη μοναδικότητα της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου. Λοιπόν, τι λες; Θα βάλεις χρώμα στη ζωή σου;