Το Photomath της GOOGLE λύνει μαθηματικά προβλήματα

1 μήνας πριν
google Photomath

Τον Μάιο του 2022, η GOOGLE ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε μια εφαρμογή επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων με την ονομασία Photomath.

Αν και μετά τους καθιερωμένους ελέγχους από τις ρυθμιστικές αρχές, η συμφωνία ολοκληρώθηκε πέρυσι, δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικές ημέρες που είδαμε την εφαρμογή να μεταφέρεται στον λογαριασμό εκδότη που διατηρεί η GOOGLE στο Play Store.

Το Photomath σου επιτρέπει να τραβήξεις τη φωτογραφία μιας μαθηματικής εξίσωσης, συμπεριλαμβανομένων και των λεκτικών προβλημάτων, και στη συνέχεια παρέχει βήμα προς βήμα τον τρόπο επίλυσης. Υποστηρίζει τα στοιχειώδη μαθηματικά όπως άλγεβρα, γεωμετρία, τριγωνομετρία, στατιστική κ.ά.

Με έδρα την Κροατία, η εταιρεία που βρισκόταν πίσω από την δωρεάν εφαρμογή που ξεκίνησε το 2014, εξαγοράστηκε από την GOOGLE πριν από περίπου δύο χρόνια. Καθώς έπρεπε να περάσει από ρυθμιστικό έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πράσινο φως για τη συμφωνία δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την κροατική ομάδα να αποτελεί μέρος της GOOGLE από το 2023.

Μόλις τη περασμένη εβδομάδα ωστόσο το Photomath -τόσο στο Play Store όσο και στο iOS App Store- έκανε την εμφάνιση της στον λογαριασμό εκδότη της GOOGLE. Έχει πάνω από 100+ εκατομμύρια λήψεις και βαθμολογία 4,5 στο Play Store για Android. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης και μία προαιρετική συνδρομή Photomath Plus που στην ουσία αποτελεί ένα «λυσάρι για σχολικά βιβλία» και περιλαμβάνει σεμινάρια και εμπεριστατωμένες επεξηγήσεις για την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων προς $9,99 τον μήνα ή προς $69,99 το έτος.

Η GOOGLE είχε εξαγοράσει παλαιότερα και μία άλλη αντίστοιχη εφαρμογή με την ονομασία Socratic, ωστόσο η τελευταία φορά που ενημερώθηκε ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, το GOOGLE Lens σου προσφέρει μία αντίστοιχη λειτουργία μέσω του φίλτρου «Homework» που επιτρέπει στον χρήστη να φωτογραφίσει ένα πρόβλημα για να λάβει τη σχετική λύση ενώ και το GOOGLE Search μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα άλγεβρας, γεωμετρίας ή τριγωνομετρίας.

Πιθανότατα να δούμε τη λειτουργικότητα «Photomath» να ενσωματώνεται στο GOOGLE Lens με την πάροδο του χρόνου ωστόσο και η διατήρηση μίας αποδεδειγμένα καλής αυτόνομης εφαρμογής στο Play Store και στο iOS App Store έχει επίσης τα πλεονεκτήματά της.