Το πλήρως ανανεωμένο Google Home app, διαθέσιμο σε όλους

11 μήνες πριν
Google Home app interface mobile

Μετά από μήνες δοκιμών, η Google ανακοίνωσε ότι η επανασχεδιασμένη εφαρμογή Home για το έξυπνο σπίτι είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Μαζί με την ανακοίνωση της διαθεσιμότητας, η Google αποκάλυψε επίσης μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα επωφεληθούν όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει την preview έκδοση μετά την εγκατάσταση της νέας εφαρμογής.

Πρώτα απ' όλα, η διάταξη του μενού έχει ήδη αναδιοργανωθεί, έτσι ώστε να διαθέτει πλέον πέντε καρτέλες για να διευκολύνει τον έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών και τη δημιουργία οικιακών αυτοματισμών. Θα μπορείς επίσης να βλέπεις πιο γρήγορα και πιο εύκολα τι συμβαίνει στο σπίτι σου.

Η νέα εφαρμογή περιλαμβάνει έναInboxπου λειτουργεί σαν καρτέλα ειδοποιήσεων, όπου μπορείς να βλέπεις σημαντικές ενημερώσεις, όπως προβλήματα συσκευών ή υπενθυμίσεις συνδρομής. Από την άλλη πλευρά, η καρτέλα “Δραστηριότητα” θα σου επιτρέψει να βρεις το ιστορικό της συσκευής και της κάμεράς σου με χρονολογική σειρά. Υπάρχει επίσης μια καρτέλα “Αγαπημένα” όπου οι χρήστες μπορούν να καρφιτσώσουν τις συσκευές, τις ενέργειες και τους αυτοματισμούς που χρησιμοποιούν περισσότερο για άμεση πρόσβαση.

Με τη νέα και βελτιωμένη εφαρμογή Google Home είναι ευκολότερη η πρόσβαση και η προβολή των καμερών της Nest. Όλα τα streams είναι πλέον διαθέσιμα σε ένα σημείο, το Camera Space. Οι ροές μπορούν επίσης να προστεθούν στην καρτέλα Αγαπημένα, αν θέλεις να βλέπεις τα ζωντανά streams αμέσως όταν ανοίγεις την εφαρμογή.

Η Google ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την υποστήριξη για τις κάμερες Nest πρώτης γενιάς τους επόμενους μήνες, οπότε από τον Ιούλιο, οι χρήστες της Public Preview έκδοσης θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή πρώτα με την Nest Cam Indoor (1st Gen) και στη συνέχεια με την Nest Cam Outdoor (1st Gen).

Επιπλέον, η Google αποκάλυψε ότι προσθέτει περισσότερες λειτουργίες στην εφαρμογή Home για το Wear OS. Εκτός από τη δυνατότητα να κάνεις κύλιση στα δωμάτιά σου στο smartwatch σου, θα μπορείς επίσης να έχεις πρόσβαση στα Αγαπημένα όποτε θέλεις να κάνεις ρυθμίσεις. Σύμφωνα με τη Google, η εφαρμογή Home για το Wear OS θα είναι διαθέσιμη για όλους από τις 15 Μαΐου.

Τέλος, η εφαρμογή Home για tablet έλαβε επίσης λίγη από την αγάπη της Google. Συγκεκριμένα η εφαρμογή απέκτησε κάποιες βελτιώσεις για τον οριζόντιο και τον κατακόρυφο προσανατολισμό. Προστέθηκε επίσης υποστήριξη για την πλοήγηση στην προβολή χρονολογίου της κάμερας και στη λίστα συμβάντων σε οριζόντια λειτουργία.