Social detox: πώς θα κλείσεις τα προφίλ σου στα social media

1 έτος πριν
social media

Κακά τα ψέματα, εν γνώσει μας ή ασυναίσθητα καταλήγουμε να περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας στα social media. Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να χαζεύει σε κάποιο feed έχοντας σταματήσει ό,τι άλλο έκανε και… αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω σου; Αν νιώθεις ότι όλο αυτό κάπου «παραπάει» και θα ήθελες ένα μικρό -ή και μεγαλύτερο- διάλειμμα απ’ αυτά, υπάρχει λύση. Facebook, Twitter και Instagram, σου δίνουν τη δυνατότητα να παύσεις προσωρινά τον λογαριασμό σου, κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις και αν κρίνεις ότι σε καλύπτει, ενδεχομένως να προχωρήσεις και στη διά παντός διαγραφή του (ένα βήμα τη φορά). Δες το σαν μία ευκαιρία να διαπιστώσεις κατά πόσο μπορείς να αντέξεις μακριά από τα socials, αφιερώνοντας παράλληλα χρόνο στον εαυτό σου.

Έλα να δούμε πώς θα το κάνεις:

Facebook

Για την προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού σου στο Facebook, πήγαινε στο προφίλ σου και πάτα το βελάκι στην επάνω δεξιά γωνία. Από την επιλογή Settings and privacy επίλεξε το Settings και κατόπιν πάτα στο Your Facebook information στο μενού αριστερά. Διάλεξε το Deactivation and deletion, μετά το Deactivate Account και το Continue to Account Deactivation ακολουθώντας τις οδηγίες. Σημείωσε ότι θα εξακολουθήσεις να έχεις πρόσβαση στο Messenger.

Για τη μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού σου, απλά στο Deactivation and deletion επίλεξε Delete Account και ακολούθησε τα βήματα.

Twitter

Στο Twitter, πάτα στην τελευταία επιλογή με τις τρεις τελείες του μενού αριστερά και από εκεί πήγαινε στο Settings and privacy. Στο tab Your account πάτα στο Deactivate your account. Διάβασε τις πληροφορίες που σου προσφέρονται και πάτα Deactivate. Θα χρειαστεί να εισάγεις τον κωδικό σου και να επιβεβαιώσεις την επιλογή σου. Ο λογαριασμός σου θα απενεργοποιηθεί για 30 ημέρες και αν δεν αλλάξεις γνώμη μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό και δε συνδεθείς ξανά, εν συνεχεία θα διαγραφεί διά παντός.

Instagram

Από το app του Instagram πήγαινε στο προφίλ σου, πάτα στο μενού με τις τρεις γραμμές δεξιά και μπες στα Settings. Στο Account, επίλεξε Delete account κάτω-κάτω. Διάλεξε το Deactivate account, πληκτρολόγησε τον κωδικό σου, δώσε λόγο διαγραφής (!) και επιβεβαίωσε την επιλογή σου.

Για τη διαγραφή του λογαριασμού σου, πήγαινε στο Account κι από εκεί στο Delete account. Ακολούθησε τα ίδια βήματα και σε 30 ημέρες αν δεν αλλάξεις γνώμη, ο λογαριασμός σου θα διαγραφεί οριστικά.