Το σύστημα συναγερμού καταστροφών Flood Hub της GOOGLE είναι πλέον διαθέσιμο σε 80 χώρες

10 μήνες πριν
Google Flood Hub

Η GOOGLE επέκτεινε πρόσφατα το βοηθητικό πρόγραμμα πρόβλεψης πλημμυρών, Flood Hub, για να παρακολουθεί τις απειλές πλημμυρών σε 60 ακόμη χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Οι πλημμύρες προκαλούν οικονομικές ζημιές ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και επηρεάζουν άμεσα 250 εκατομμύρια ανθρώπους. Το Flood Hub ξεκίνησε πέρυσι και ήταν αρχικά σε θέση να προειδοποιεί τους ανθρώπους στην Ινδία και το Μπαγκλαντές έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Μέχρι το τέλος του έτους, η υποστήριξη είχε επεκταθεί σε 20 χώρες.

Τώρα, το Flood Hub υποστηρίζει 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στην Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό, την Ευρώπη και τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Η GOOGLE εκτιμά ότι με αυτή την επέκταση, επηρεάζονται 460 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες. Η GOOGLE επιθυμεί ακόμα να καταστήσει τις πληροφορίες από το Flood Hub διαθέσιμες και στην Αναζήτηση και στους Χάρτες, μέρη δηλαδή όπου οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν τέτοια στατιστικά στοιχεία σε περιόδους ανάγκης.

Ωστόσο, η GOOGLE παρακολουθεί προς το παρόν μόνο τις ποτάμιες πλημμύρες και όχι τις αστραπιαίες πλημμύρες ή τα παράκτια γεγονότα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και η GOOGLE το αναγνωρίζει. Εκτός από τις πλημμύρες, η εταιρεία αξιοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη και τις δορυφορικές εικόνες για να παρακολουθεί τις πυρκαγιές και να ειδοποιεί τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για να βοηθήσει τις κοινότητες να βελτιώσουν την ετοιμότητά τους για φυσικές καταστροφές. Το Flood Hub της GOOGLE είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να ειδοποιήσει τους ανθρώπους για επικείμενες πλημμύρες και να βοηθήσει στη μείωση των προσπαθειών διαχείρισης καταστροφών που απαιτούνται σε ευάλωτες περιοχές.

Εκτός από τις πλημμύρες, η εταιρεία αξιοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη και τις δορυφορικές εικόνες για να παρακολουθεί τις πυρκαγιές και να ειδοποιεί τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το συγκεκριμένο σύστημα ήδη λειτουργεί στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και σε περιοχές της Αυστραλίας.