Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Kevin Conroy, η θρυλική φωνή του Batman

1 έτος πριν
Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Kevin Conroy, η θρυλική φωνή του Batman

Ο ηθοποιός Kevin Conroy, γνωστός για τη φωνή του Batman σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, πέθανε σε ηλικία 66 ετών, όπως επιβεβαίωσε η Warner Bros.

Ο Conroy υποδύθηκε για πρώτη φορά τον Bruce Wayne και το alter-ego του υπερήρωα στο Batman: The Animated Series που προβλήθηκε από το 1992 έως το 1995. Η ερμηνεία του, και η σειρά, αποδείχθηκαν τόσο δημοφιλείς στους θαυμαστές που επέστρεψε πολλές φορές σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων και ταινίες με την πάροδο των ετών, καθώς και σε βιντεοπαιχνίδια όπως το Arkham Knight και το Arkham City. Πιο πρόσφατα εμφανίστηκε στον κλασικό του ρόλο για ένα επεισόδιο του 2019 της σειράς Batwoman.

«Ο Kevin ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένας ηθοποιός που είχα την ευχαρίστηση να κάνω casting και να σκηνοθετήσω - ήταν ένας αγαπημένος φίλος για 30 και πλέον χρόνια, του οποίου η καλοσύνη και το γενναιόδωρο πνεύμα δεν γνώριζαν όρια», δήλωσε στο The Hollywood Reporter η Andrea Romano, διευθύντρια casting και διαλόγων. «Η ζεστή καρδιά του Kevin, το απολαυστικά βαθύ γέλιο και η αγνή αγάπη του για τη ζωή θα με συνοδεύουν για πάντα».

Ο Mark Hamill, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως Joker απέναντι από τον Conroy σε αρκετές περιπτώσεις, απέτισε φόρο τιμής σε μια δήλωση που παραχώρησε επίσης στο The Hollywood Reporter.

«Ο Kevin ήταν η τελειότητα», δήλωσε ο Hamill. «Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον πλανήτη και τον αγαπούσα σαν αδελφό μου. Ενδιαφερόταν πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω του - η αξιοπρέπειά του έλαμπε μέσα από ό,τι έκανε. Κάθε φορά που τον έβλεπα ή μιλούσα μαζί του, η διάθεσή μου ήταν καλύτερη».

Η είδηση του θανάτου του Conroy μαθεύτηκε αρχικά από την Diane Pershing και σχετικής ανάρτησης που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο Faceboook. Η Pershing -η οποία υποδύθηκε την Poison Ivy, δίπλα στον Conroy στο Batman: The Animated Series- αναφέρει μεταξύ άλλων «Πολύ δυσάρεστα νέα: η αγαπημένη μας φωνή του Batman, ο Kevin Conroy πέθανε χθες. Ήταν άρρωστος εδώ και καιρό, αλλά πραγματικά αφιέρωσε πολύ χρόνο στην εργασία του, προς μεγάλη χαρά όλων των θαυμαστών του. Θα λείψει πολύ όχι μόνο από το καστ της σειράς αλλά και από τους αμέτρητους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο... RIP, φίλε».