Από το 'Endgame' στο 'Secret Wars': Πιθανή η επιστροφή των αδερφών Ρουσό στους Avengers

2 μήνες πριν
russo brothers

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η εταιρεία αναζητά τους κατάλληλους σκηνοθέτες για να οδηγήσουν τους Avengers σε νέες περιπέτειες. Μετά από μήνες αναζήτησης, τα βλέμματα στρέφονται και πάλι στους αδελφούς Ρούσο, το δίδυμο που έχει υπογράψει μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του franchise.

Οι Ρούσο, που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην τηλεοπτική κωμωδία, έκαναν το μεγάλο άλμα στον κόσμο των υπερηρώων με το "Captain America: Winter Soldier" το 2014. Έκτοτε, η πορεία τους στη Marvel υπήρξε μετεωρική, με αποκορύφωμα το "Avengers: Endgame", που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.

Μετά την αποχώρησή τους από τη Marvel, οι Russo επικεντρώθηκαν στην παραγωγή, ιδρύοντας την εταιρεία AGBO. Υπό την ομπρέλα της AGBO, δημιούργησαν το βραβευμένο με Όσκαρ "Τα Πάντα Όλα", ενώ συνεργάστηκαν και με πλατφόρμες streaming για μεγάλες παραγωγές. Ως σκηνοθέτες, στράφηκαν σε πιο εναλλακτικά project, όπως το "Cherry" με τον Τομ Χόλαντ και το "The Gray Man" για το Netflix.

Η επιστροφή των Ρούσο στη Marvel θα σηματοδοτούσε μια νέα εποχή για τους Avengers. Η πέμπτη ταινία του franchise, που αρχικά επρόκειτο να επικεντρωθεί στον χαρακτήρα του Κανγκ, βρίσκεται τώρα σε φάση επανασχεδιασμού λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων. Η έκτη ταινία, με τίτλο "Secret Wars", βασίζεται σε μια αγαπημένη ιστορία των κόμικς που οι Ρούσο έχουν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη.

Το "Secret Wars" υπόσχεται να είναι μια επική σύγκρουση που θα επαναπροσδιορίσει το πολυσύμπαν της Marvel. Βασισμένο σε κόμικς της δεκαετίας του '80 και σε μια πιο πρόσφατη εκδοχή του 2015, το σενάριο περιλαμβάνει την καταστροφή όλων των εναλλακτικών πραγματικοτήτων και τη δημιουργία ενός νέου κόσμου υπό την κυριαρχία του Doctor Doom.

Η πιθανή επιστροφή των Ρούσο στο τιμόνι των Avengers είναι ένδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφει η Marvel στο ταλέντο τους. Με τις δύο επόμενες ταινίες να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2026 και 2027 αντίστοιχα, υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία αυτών των φιλόδοξων project.

Η πρόκληση για τους Ρούσο, εάν τελικά αναλάβουν τη σκηνοθεσία, θα είναι να ξεπεράσουν τις ήδη υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει με το προηγούμενο έργο τους. Θα κληθούν να χαρτογραφήσουν μια νέα πορεία για το franchise σε ένα κινηματογραφικό τοπίο που έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.