Το Apple Music Classical app είναι τώρα διαθέσιμο στο Android

10 μήνες πριν
Apple Music Classical app interface

Το  Apple Music Classical app έφτασε στο Google Play Store, φέρνοντας την εφαρμογή του τεχνολογικού κολοσσού για κλασική μουσική σε χρήστες Android που διαθέτουν συνδρομή Apple Music ή Apple One. 

Πίσω στο 2021, η APPLE εξαγόρασε την υπηρεσία streaming κλασικής μουσικής Primephonic και είχε ανακοινώσει σχέδια για την κυκλοφορία μιας εφαρμογής κλασικής μουσικής στο μέλλον. Το Apple Music Classical έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο του στο iPhone νωρίτερα φέτος τον Μάρτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία της εφαρμογής στο Android έρχεται πριν από την κυκλοφορία μιας βελτιστοποιημένης εφαρμογής για iPad και Mac.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κομμάτια διαθέσιμα στην εφαρμογή καθώς και πάνω από 50+ εκατομμύρια σημεία δεδομένων με χαρακτηριστικά δεδομένων για 20.000+ συνθέτες, 115.000+ μοναδικά έργα και 350.000+ κινήσεις. Τα δεδομένα αυτά βοηθούν τους συνδρομητές του Apple Music να βρίσκουν ηχογραφήσεις σε όλο τον κατάλογο μέσω της εξειδικευμένης μηχανής αναζήτησης της εφαρμογής που έχει δημιουργηθεί για την κλασική μουσική.

Όταν η APPLE λάνσαρε την έκδοση της εφαρμογής για iPhone, ο τεχνολογικός γίγαντας εξήγησε ότι τα κλασικά έργα έχουν πολλά μέρη και κομμάτια, ενώ τα διάσημα κομμάτια έχουν εκατοντάδες ηχογραφήσεις με διαφορετικές ορχήστρες, μαέστρους και σολίστες. Επιπλέον, πολλοί συνθέτες έχουν τις δικές τους ειδικές ταξινομήσεις καταλόγων, πράγμα που σημαίνει ότι η αναζήτηση κλασικής μουσικής πρέπει να αναπτυχθεί διαφορετικά με γνώμονα αύτη την πολύπλοκη κατάσταση.

Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν έργα χρησιμοποιώντας συνδυασμούς λέξεων-κλειδιών που περιλαμβάνουν συνθέτη, έργο, αριθμό έργου, μαέστρο, καλλιτέχνη, όργανο ή ακόμη και το όνομα του έργου. Επιπλέον, όταν αναζητάς ένα έργο στην εφαρμογή, θα βρεις όλες τις συναφείς ηχογραφήσεις του, καθώς και μια επιλεγμένη εκτέλεση "Editor's Choice".

Είναι πιθανό η APPLE να λάνσαρε την έκδοση της εφαρμογής για Android πριν από τις βελτιστοποιημένες εκδόσεις για iPad και Mac, επειδή η Primephonic έχει ήδη μια εφαρμογή για Android και η νέα Apple Music Classical πιθανότατα θα την αντικαταστήσει.

Η έκδοση της εφαρμογής για Android απαιτεί Android 9 ή νεότερη έκδοση και είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο όπου προσφέρεται το Apple Music, εκτός από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Ρωσία και την Ταϊβάν.