Το APPLE Music προσφέρει τώρα λειτουργία καραόκε

1 έτος πριν
APPLE Music

Δεν χρειάζεσαι το Spotify ή μια ειδική εφαρμογή για να δοκιμάσεις καραόκε στο σπίτι. Το APPLE Music εγκαινίασε τη λειτουργία Sing που σου επιτρέπει να αναλάβεις τα φωνητικά και να μαγέψεις το κοινό. Μπορείς όχι μόνο να ρυθμίσεις τα επίπεδα της φωνής, αλλά και να χρησιμοποιήσεις πολλαπλές προβολές στίχων ανάλογα με το τι θέλεις να “τραγουδήσεις». Για παράδειγμα μπορείς να εκτελέσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ένα ντουέτο ή ακόμα και να αναλάβεις καθήκοντα δεύτερης φωνής. Η APPLE σημειώνει επίσης ότι οι προβολές στίχων είναι πλέον καθοδηγούμενες από τον ρυθμό και εμφανίζονται αργά, ώστε να είναι πιο εύκολο να γνωρίζεις πότε πρέπει να τραγουδήσεις έναν στίχο.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως για "δεκάδες εκατομμύρια" κομμάτια αργότερα τον Δεκέμβριο στο νέο APPLE TV 4K καθώς και σε πρόσφατα iPhone (iPhone 11 και νεότερα) και iPad (όπως το περσινό μοντέλο 9ης γενιάς). Το Android υποστηρίζει στίχους σε πραγματικό χρόνο, αλλά δεν θα σου επιτρέπει να ρυθμίζεις τα φωνητικά επίπεδα. Κατά συνέπεια, το APPLE Music σχεδιάζει να μοιραστεί περισσότερες από 50 λίστες αναπαραγωγής αφιερωμένες σε τραγούδια "βελτιστοποιημένα" για τη λειτουργία Sing. Μην εκπλαγείς αν θα συμπεριληφθούν βασικά κομμάτια καραόκε από τους Queen και άλλους καλλιτέχνες.

Το Spotify παρουσίασε μια λειτουργία καραόκε τον Ιούνιο, αλλά με πολύ διαφορετική εστίαση. Ενώ το APPLE Music Sing απευθύνεται ξεκάθαρα σε πάρτι, το αντίστοιχο του Spotify είναι περισσότερο μια εμπειρία παιχνιδιού που καταγράφει τη φωνή σου και αξιολογεί την απόδοσή σου. Η APPLE λέει ότι η λειτουργία της δεν χρησιμοποιεί καθόλου μικρόφωνα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν η εκδοχή του "Islands in the Stream" σου χρειάζεται λίγη (τουλάχιστον) βελτίωση.

Το Sing αποτελεί ένα ακόμα λόγο να επιλέξει κάποιος την streaming υπηρεσία της APPLE έναντι του ανταγωνισμού και κυρίως έναντι του Spotify που οδηγεί την κούρσα με πολύ μεγάλη διαφορά. Αν και αυτό πιθανώς δεν θα αντικαταστήσει το μηχάνημα καραόκε στο αγαπημένο σου μπαρ, μπορεί να προσφέρει μια αρκετά καλή εμπειρία για τις φορές που προτιμάς με την παρέα σου να μείνετε σπίτι.