Αργούν τα γυρίσματα του Thunderbolts λόγω της απεργίας των σεναριογράφων του Hollywood

10 μήνες πριν
Thunderbolts

Η απεργία των σεναριογράφων στο Hollywood έχει δημιουργήσει προβλήματα στα χρονοδιαγράμματα αρκετών σειρών και ταινιών, με το Thunderbolts της MARVEL να είναι η τελευταία προσθήκη στη σχετική λίστα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τα γυρίσματα της ταινίας (πρόκειται να γίνουν στην Ατλάντα) έχουν ήδη πάει πίσω, με την παραγωγή να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα, τουλάχιστον μέχρι να αρθεί η απεργία. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται οι σειρές Daredevil: Born Again, Yellowjackets, The Hedge Knight, Severance, Hacks, Stranger Things και Wonder Man ενώ σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα γυρίσματα του reboot του Blade.

Με δεδομένη τη συνέχεια που έχουν οι παραγωγές της MARVEL (το πώς δηλαδή μία σειρά ή ταινία διαμορφώνει το κλίμα και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τις επόμενες), είναι αρκετά πιθανόν καθυστερήσεις όπως οι παραπάνω να έχουν ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο εξελίξεων με ακόμα περισσότερες αναβολές (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι για τα Captain America: New World Order, Deadpool 3 και Agatha: Coven of Chaos).

Το Thunderbolts, για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα, επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, τον Ιούλιο του 2024, όμως με τα γυρίσματα να βρίσκονται σε μηδενικό στάδιο, παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα είναι συνεπές στο ραντεβού του. Θυμίζουμε ότι πρωταγωνιστούν οι Florence Pugh (Yelena Belova), Sebastian Stan (Winter Soldier), Wyatt Russell (US Agent), David Harbour (Red Guardian), Julia Louis-Dreyfus (Valentina Allegra de Fontaine), Hanna John-Kamen (Ghost) και Olga Kurylenko (Taskmaster).

Η Ένωση που αντιπροσωπεύει 11.500 σεναριογράφους σειρών, ταινιών και λοιπού ψυχαγωγικού περιεχομένου απεργεί από τις αρχές Μαΐου ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με την προσφορά περιεχομένου να έχει εκτοξευτεί, απόρροια της ανάπτυξης των υπηρεσιών streaming, οι παραγωγές χρησιμοποιούν λιγότερους σεναριογράφους από τους οποίους όμως ζητούν μεγαλύτερο όγκο εργασίας. Η απουσία συγκεκριμένου καλενταριού έχει κάνει την πίεση ανυπόφορη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό που εργάζεται σε παραγωγές για πλατφόρμες streaming, δεν έχει προστασία κατώτατου μισθού. Πρόκειται για την πρώτη απεργία της Ένωσης εδώ και 15 χρόνια.