Αυτές είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη CinemaCon

1 έτος πριν
CinemaCon

Η CinemaCon αποτελεί μία έκθεση που ενισχύει τον ρόλο της σταθερά χρόνο με τον χρόνο. Ξεκίνησε την πορεία της το 2011 και έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση (με μία σχετική παύση λόγω COVID) στο Λας Βέγκας. Όπως λοιπόν και τα προηγούμενα χρόνια, πριν η πανδημία μας χτυπήσει την πόρτα, έτσι και φέτος η CinemaCon υποδέχθηκε επαγγελματίες από 80 και πλέον χώρες στο Caesar’s Palace στην περίφημη Strip του Βέγκας, με τις εταιρείες του χώρου να έχουν ετοιμάσει σπουδαίες ανακοινώσεις. Τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα ήταν πολλά και διάφορα, ωστόσο εμείς επιλέξαμε εκείνα που έκαναν τη διαφορά.

Ξεκινάμε με την ανακοίνωση του Wicked. Η πολυαναμενόμενη ταινία επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά με την Ariana Grande και τη Cynthia Erivo στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, τα Χριστούγεννα του 2024 και του 2025. Το ομώνυμο μιούζικαλ είναι από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές παγκοσμίως, ευρισκόμενο στην πέμπτη θέση της λίστας με τις περισσότερες παραστάσεις (μέχρι και τις 8 Μαΐου είχε 7098), πίσω μόνο από τα: The Phantom of the Opera, Chicago, The Lion King και Cats.

Νέα είχαμε και για μια ξεχωριστή ταινία, αυτή της Barbie που μόνο «παιδική» δε φαίνεται να είναι. Η εκθαμβωτική Margot Robbie πλαισιώνεται από σταρ όπως οι Ryan Gosling, Will Ferrell και Simu Liu και το αποτέλεσμα δείχνει άκρως εντυπωσιακό -και ροζ! Η Barbie θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου του 2023. Η εταιρεία παραγωγής μάλιστα δημοσίευσε και την πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

 

Σειρά παίρνει το Venom 3 το οποίο επίσης ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από τη Sony Pictures. Η ταινία θα διαδεχθεί τα Venom και Venom: Let There be Carnage, έχοντας μπροστά της δύσκολο έργο αφού και τα δύο έγιναν επιτυχίες. Μολονότι επίσημα δε γνωρίζουμε πρακτικά τίποτα, στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν ο Tom Hardy.

Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ταινίας Charlie and the Chocolate Factory (Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας); Ετοιμάσου γιατί η ταινία Wonka ετοιμάζεται να μας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις τα Χριστούγεννα του 2023. Ο Willy Wonka και οι Oompa-Loompas επιστρέφουν σε μια παραγωγή-όνειρο. Το καστ περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Timothee Chalamet, Olivia Colman και Rowan Atkinson.

Τέλος, στη CinemaCon προβλήθηκε και το τελικό trailer του Doctor Strange 2 το οποίο προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και της χώρας μας αυτές τις μέρες, έχοντας συναντήσει ήδη μεγάλη επιτυχία.