Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία το 2023

1 έτος πριν
Ταινίες 2023

Το Hollywood δουλεύει… υπερωρίες προκειμένου να εμφανιστεί πιστό στα ραντεβού του και να μας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες τους επόμενους μήνες. Το καλοκαίρι μπορεί να κινείται παραδοσιακά σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ωστόσο τα μεγάλα στούντιο του κόσμου εργάζονται πυρετωδώς στα μεγάλα blockbusters που θα κάνουν την εμφάνισή τους στη μεγάλη οθόνη προσεχώς. Ποια είναι αυτά; Έλα να δούμε τα σημαντικότερα όπως τα ξεχωρίσαμε.

Black Adam

Με το Black Adam γίνεται πραγματικότητα κάτι που περιμέναμε εδώ και χρόνια: η συμμετοχή του The Rock σε μία ταινία με υπερήρωες! Και δεν υποδύεται όποιον κι όποιον αλλά έναν αντισυμβατικό εγκληματία, έναν αντιήρωα που σφυρηλατήθηκε μέσα από την καταπίεση και την απώλεια. Μαζί του οι Pierce Brosnan, Sarah Shahi και Viola Davis.

Shazam! Fury of the Gods

Η νέμεσις του Black Adam, ο Shazam, επιστρέφει με τη δεύτερή του ταινία η οποία έχει άρωμα...ελληνικό. Σε αυτή, βλέπουμε και πάλι τον έφηβο Billy Batson, ο οποίος, με την απαγγελία της μαγικής λέξης "SHAZAM!", μεταμορφώνεται στον ενήλικο Super Hero alter ego του, Shazam. Αυτή τη φορά μάλιστα έχει να αντιμετωπίσει την Helen Mirren η οποία θα υποδυθεί τη θεά Εσπέρα, την μοχθηρή κόρη του βασιλιά Άτλαντα, ενώ η «έτερη κακιά» της ταινίας, η Λούσι Λιού, υποδύεται την Καλυψώ. 

Halloween Ends

Κάθε χρόνο γύρω στον Οκτώβριο το Hollywood μας «σερβίρει» κι από μία -τουλάχιστον- ταινία με θεματολογία σχετική με το Halloween. Φέτος όμως έχουμε κάτι που ξεχωρίζει από τον σωρό: το Halloween Ends, βλέπεις, αποτελεί το 13ο επεισόδιο της σειράς Halloween και το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε το 2018. Είσαι έτοιμος για μια λίγη ακόμα Jamie Lee Curtis;

Avatar 2

Τι κι αν του πήρε να εμφανιστεί μόλις… 13 χρόνια από τότε που η πρώτη ταινία σάρωνε στους κινηματογράφους; Το Avatar 2 δε θα είναι απλά ένα sequel αλλά η αρχή μιας σειράς τεσσάρων ταινιών που έχει ήδη πλανάρει ο James Cameron! Το στόρι του εστιάζει στη Neytiri και τον Jake, καθώς παντρεμένοι πια και με παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν μία νέα απειλή που θέτει σε κίνδυνο την Pandora.

Guillermo del Toro's Pinocchio

Δεν έχουμε αμφιβολία πως ο Guillermo del Toro έχει τον τρόπο να μετατρέψει ακόμα και το πιο χαρωπό παραμύθι σε ιστορία κατάλληλη μόνο για ενήλικες. Έτσι και με το Pinocchio, το κλασσικό έργο του Carlo Collodi με την ξύλινη μαριονέτα που έρχεται στη ζωή. Ένα stop-motion μιούζικαλ, η παραγωγή του οποίου πέρασε από χίλια κύματα αλλά που εν τέλει είναι προ των πυλών.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Τίποτα δεν είναι αδύνατον για τον Tom Cruise. Στη νέα ταινία Mission: Impossible, ο 60άρης πλέον ηθοποιός κάνει όλα όσα θα περίμενες -σκαρφαλώνει, πηδάει, κρέμεται στο κενό και γενικώς ρισκάρει τη ζωή του σαν να μην υπάρχει αύριο. Το Dead Reckoning μάλιστα θα έρθει σε δύο συνέχειες, με τη δεύτερη να κυκλοφορεί το 2024.

Indiana Jones 5

Ο πιο διάσημος αρχαιολόγος επιστρέφει για 5η φορά, με τον Harisson Ford να υποδύεται για μια τελευταία φορά έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για το σενάριο της ταινίας, κάτι που η Disney κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Υπομονή μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

John Wick 4

Δώστε κι άλλο Keanu Reeves στον λαό! Η τέταρτη ταινία της σειράς, δημιούργημα του Chad Staheski, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η τρίτη, με τον καταζητούμενο Wick να αποφασίζει να χτυπήσει το ίδιο το High Table. Με άπειρο ξύλο, τόνους αίματος και δράση που εκτυλίσσεται ακατάπαυστα, το John Wick 4 έρχεται τον Μάρτιο του 2023.

Pinocchio

Τι; Και άλλο Πινόκιο; Ναι είναι η απάντηση και μάλιστα αυτή τη φορά από τον μάστερ του είδους τη Disney. Με εντυπωσιακά εφέ, η ταινία ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον όχι μόνο για το ότι ο "δικός μας" Tom Hanks θα βρίσκεται στο ρόλο του Τζεπέτο, όσο για το ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βραβευμένος με όσκαρ, Robert Zemeckis. Υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο.