Το Death Stranding θα γίνει κινηματογραφική ταινία

3 μήνες πριν
Kojima

Η Kojima Productions ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την A24 για τη δημιουργία μιας live-action ταινίας βασισμένης στο Death Stranding.

Η A24 είναι το στούντιο που βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως το Lady Bird και το Everything Everywhere All at Once, οι οποίες έχουν αποσπαστεί διθυραμβικές κριτικές, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με τις προσαρμογές βιντεοπαιχνιδιών για τη μεγάλη οθόνη. Όσο για τον λόγο που ο Kojima επέλεξε να συνεργαστεί με την A24, ο ίδιος αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι η "καινοτόμος προσέγγισή της στην αφήγηση ιστοριών ευθυγραμμίζεται με αυτό που κάνει η Kojima Productions τα τελευταία οκτώ χρόνια".
Το Death Stranding ακολουθεί έναν άνδρα ονόματι Sam Porter Bridges, τον οποίο υποδύεται ο Norman Reedus, καθώς προσπαθεί να επανασυνδέσει τον κόσμο μετά το ομώνυμο αποκαλυπτικό γεγονός που έχει αφήσει τους ανθρώπους απομονωμένους μεταξύ τους. Είναι άγνωστο αν τα χολιγουντιανά ταλέντα που εμφανίζονται στο παιχνίδι, όπως ο Reedus και η Lea Seydoux, θα επαναλάβουν τους ρόλους τους στην κανονική ταινία, ενώ ο ίδιος ο Kojima αφήνει να εννοηθεί στο δελτίο τύπου ότι η ταινία μπορεί να καταλήξει να είναι λίγο διαφορετική από το παιχνίδι.

"Υπάρχουν πολλές ταινίες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια εκεί έξω, αλλά αυτό που δημιουργούμε δεν είναι απλώς μια άμεση μεταφορά του παιχνιδιού", εξήγησε ο Kojima. "Η πρόθεσή μας είναι ότι το κοινό μας δεν θα είναι μόνο οι οπαδοί των παιχνιδιών, αλλά η ταινία μας θα είναι για οποιονδήποτε αγαπάει τον κινηματογράφο. Δημιουργούμε το σύμπαν του Death Stranding που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, και αυτό μόνο μέσω του μέσου του κινηματογράφου, μπορεί να γεννηθεί".

Το Death Stranding είναι το πιο πρόσφατο franchise αποκλειστικά για την κονσόλα του PlayStation που θα μεταφερθεί σε μεγαλύτερη οθόνη. Μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο The Last of Us προβλήθηκε στο HBO νωρίτερα φέτος, αποσπώντας την αναγνώριση των κριτικών και την καλύτερη προσαρμογή στα The Game Awards 2023. Ένα sequel βιντεοπαιχνιδιού για το Death Stranding βρίσκεται επίσης υπό ανάπτυξη.