DISNEY: Το σίκουελ της Moana έρχεται και μάλιστα πολύ σύντομα

2 μήνες πριν
Moana 2

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η Disney αποκάλυψε τα σχέδια για μια κινηματογραφική συνέχεια της δημοφιλούς ταινίας κινουμένων σχεδίων Moana του 2016. Με τίτλο Moana 2, η συνέχεια θα φτάσει στους κινηματογράφους αργότερα φέτος και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2024. 

Η είδηση έρχεται από τον ίδιο τον CEO της Disney, Bob Iger, ο οποίος μοιράστηκε ότι η αρχική ταινία Moana παραμένει μία από τις ταινίες με τα περισσότερα streams το 2023. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι θα δώσει στο κοινό με τη νέα ταινία περισσότερα από τους γνωστούς χαρακτήρες Moana και Maui. Η Disney παρουσίασε επίσης μια πρώτη εικόνα και ένα σύντομο teaser βίντεο για την ταινία.

Δεν είναι σαφές αν οι πρωταγωνιστές Auli'i Cravalho και Dwayne Johnson θα επαναλάβουν τους φωνητικούς τους ρόλους ως Moana και Maui αντίστοιχα. Ο Johnson έχει ήδη προγραμματιστεί να υποδυθεί τον Maui σε μια ξεχωριστή live-action προσαρμογή της πρώτης Moana, μια ταινία που αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2025.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής περιγράφουν ότι η Moana δέχεται μια απροσδόκητη κλήση από τους θαλασσοπόρους προγόνους της για να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα ωκεάνια νερά που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν. Μαζί της θα είναι τόσο γνωστοί όσο και νέοι χαρακτήρες. Στα παρασκήνια, ο Dave Derrick Jr. σκηνοθετεί το Moana 2. Η μουσική προέρχεται από τους τραγουδοποιούς Abigail Barlow, Emily Bear, Opetaia Foa'i και Mark Mancina, οι οποίοι έχουν βραβευτεί με Grammy. 

Το Moana 2 είχε αρχικά διαφημιστεί ως συνέχεια της πρώτης ταινίας, με τη μορφή τηλεοπτικής σειράς. Η απόφαση για τη «μετατροπή» της σε κινηματογραφική ταινία φαίνεται ότι έγινε πρόσφατα. Αυτό πιθανότατα εξηγεί πώς η Disney είναι σε θέση να παραδώσει τόσο σύντομη ειδοποίηση για την κυκλοφορία της ταινίας στο τέλος του έτους. Ο Iger υπογράμμισε τη διαρκή δημοτικότητα της Moana στο κοινό για να δώσει το πράσινο φως στην ταινία Moana 2. Ως μία από τις πιο πολιτισμικά αυθεντικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney εδώ και πολλά χρόνια, το franchise φέρει υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια.

Στην Ελλάδα η ταινία προβλήθηκε με τον τίτλο Βαϊάνα. Η πλοκή της ταινίας διηγείται το ταξίδι της Βαϊάνα, μιας δυναμικής νεαρής, κόρη του αρχηγού μιας πολυνησιακής φυλής, η οποία έχει την αποστολή που της ανατέθηκε από τον ωκεανό να παραδώσει ένα ιερό αντικείμενο πίσω στη θεά Τε Φίτι. Καθώς η πατρίδα της αντιμετωπίζει έναν καταστροφικό κίνδυνο, η Βαϊάνα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει τον θρυλικό Μάουι, έναν ημίθεο, με την ελπίδα να τον κινητοποιήσει να επιστρέψει την καρδιά της Τε Φίτι, την οποία είχε αρπάξει πολλά χρόνια πριν, ως μέσο για την επαναφορά της ευημερίας στον λαό της.