Έρχεται το sequel του Constantine με τον Keanu Reeves

1 έτος πριν

Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους της ταινίας Constantine. Η ιστοσελίδα Deadline αναφέρει ότι ο Keanu Reeves πρόκειται να επαναλάβει το ρόλο του John Constantine σε μια συνέχεια της ταινίας της Warner Bros. DC του 2005, στην οποία πρωταγωνίστησε, η οποία δεν είχε εισπρακτική επιτυχία, αλλά έκτοτε έχει μπει στο στην κατηγορία των cult ταινιών.

Μετά από 17 χρόνια, ο πρωταγωνιστής του John Wick θα ξανασυναντηθεί με τον σεναριογράφο Akiva Goldsman και τον σκηνοθέτη Francis Lawrence για να συνεχίσουν την εκδοχή του δαιμονολόγου, εξορκιστή και γενικότερα κακοποιού των κόμικς της DC. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η ταινία αποτέλεσε το ντεμπούτο του Lawrence και στη συνέχεια σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες της σειράς Hunger Games, συμπεριλαμβανομένου του prequel που βρίσκεται υπό παραγωγή.

Το σενάριο της πρώτης ταινίας μας φέρνει αρχικά στο Μεξικό, όπου ένας ρακοσυλλέκτης ανακτά την αιχμή της λόγχης που τρύπησε τον Ιησού Χριστό από μια ερειπωμένη εκκλησία και αφού δαιμονίζεται, τη μεταφέρει στο Los Angeles. Εκεί, ο κυνικός ειδικός σε θέματα αποκρυφισμού John Constantine εξορκίζει έναν δαίμονα από ένα νεαρό κορίτσι, αφού παρακολουθεί την προσπάθειά του να έρθει μέσω αυτής στη Γη, κάτι που θα έπρεπε να είναι αδύνατο λόγω μιας συνθήκης μεταξύ Ουρανού και Κόλασης. Υποφέροντας από καρκίνο των πνευμόνων σε τελικό στάδιο, ο Constantine συναντά τον ημίαιμο άγγελο Gabriel για να ζητήσει παράταση της ζωής του με αντάλλαγμα το έργο του να απελάσει τις δυνάμεις της Κόλασης.

Ο Goldsman θα είναι επίσης παραγωγός μέσω της Weed Road Pictures μαζί με τους J.J. Abrams και Hannah Minghella της Bad Robot. Αυτό υποδηλώνει ότι η ταινία θα  αντικαταστήσει τα σχέδια που είχε ο Abrams για μεταφορά της ιστορίας σε τηλεοπτική σειρά του HBO Max και η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές του 2021, πολύ πριν υπάρξουν πολλές αρνητικές εξελίξεις στη streaming υπηρεσία.

Είναι ίσως περίεργο που η DC αποφάσισε να “επισκεφτεί" και πάλι τον συγκεκριμένο ήρωα και αναρωτιόμαστε αν ο Reeves θα διασταυρωθεί με τη νεότερη εποχή των υπερηρώων και των κακών της DC. Οι θαυμαστές της ταινίας είχαν σχεδόν εγκαταλείψει τις ελπίδες τους για κάποια συνέχεια με την πεποίθηση ότι τον κεντρικό ρόλο θα τον αναλάμβανε διαφορετικός ηθοποιός, όμως η επιστροφή του Reeves σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παραμένει άγνωστο πάντως αν στους αρχικούς τους ρόλους θα επιστρέψουν και οι συμπρωταγωνίστριες του Constantine, Rachel Weisz και Tilda Swinton.