Ετοιμάζεται το sequel της ταινίας Mortal Kombat

2 έτη πριν
kombat serie

Round 2, fight! Η ταινία Mortal Kombat του 2021 δεν τα πήγε κι άσχημα. Για την ακρίβεια οι παραγωγοί της ήταν τόσο ευχαριστημένοι από την πορεία της (είχε εισπράξεις $83,6 εκατ. παγκοσμίως ξεπερνώντας κάθε προσδοκία) που άναψαν το πράσινο φως για το sequel της. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, το χρίσμα της New Line Cinema σε ό,τι αφορά το σενάριο πήρε ο Jeremy Slater, σεναριογράφος μεταξύ άλλων της ταινίας Fantastic Four (2015) και των σειρών Moon Knight (κυκλοφορεί τον Μάρτιο στο Disney+) και The Exorcist (2016-18).

Θυμίζουμε ότι το Mortal Kombat του 2021 αποτέλεσε το reboot στη γνωστή σειρά πολεμικών ταινιών (είχαν προηγηθεί το πρώτο Mortal Kombat του 1995 και το Mortal Kombat: Annihilation του 1997). Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλμ, το συγκεκριμένο εστίασε στο στόρι ενός χαρακτήρα (όπως έκαναν παλιότερα και άλλες βασισμένες σε video games ταινίες τύπου Warcraft, Assassin’s Creed και Resident Evil), του Cole Young, ο οποίος ψάχνει τον λόγο για τον οποίο o Sub-Zero τον κυνηγά να τον σκοτώσει.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας έκαναν την εμφάνισή τους βέβαια όλοι οι πρωταγωνιστές των video games, από τον Liu Kang, τον Kung Lao, τον Jax και τη Sonya Blade, μέχρι τη Mileena, τον Shang Tsung, τον Scorpion και τον Goro. Τον Cole Young ενσάρκωσε ο Lewis Tan ενώ πλάι του έπαιξαν μεταξύ άλλων οι Jessica McNamee, Josh Lawson, Mehcad Brooks, Hiroyuki Sanada, Ludi Lin και Joe Taslim. Το σενάριο υπέγραψαν οι Oren Uziel και Dave Callaham ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι James Wan, Todd Garner, Simon McQuoid και E. Bennett Walsh.

Θυμήσου ότι το Mortal Kombat κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 2021 σε κινηματογράφους (Dolby Cinema, IMAX και 4DX) στις ΗΠΑ και την υπηρεσία streaming HBO Max, αποτελώντας μέχρι και σήμερα το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία του συνδρομητικού δικτύου. Παραμένει άγνωστο αν η ίδια στρατηγική θα ακολουθηθεί και στο sequel του.