FIFA+: Η νέα υπηρεσία streaming από τη FIFA

1 έτος πριν
FIFA+

Εδώ και δεκαετίες έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε συνδρομή σε κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο ή πλατφόρμα προκειμένου να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποδοσφαιρικό περιεχόμενο. Τα πράγματα όμως αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα έχουμε μεγάλες αλλαγές -και- στη συγκεκριμένη αγορά και μάλιστα με τις ευλογίες της ίδιας της FIFA η οποία ανακοίνωσε το FIFA+.

Τι είναι το FIFA+ (ή FIFA Plus, θα δούμε ποια ονομασία θα επικρατήσει), θα αναρωτιέσαι τώρα. Ουσιαστικά μιλάμε για μία νέα υπηρεσία streaming από τη FIFA που έχει ως σκοπό να streamάρει ποδοσφαιρικό περιεχόμενο στους χρήστες απ’ όλο τον κόσμο. Μην περιμένεις ότι θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τους αγώνες της αγαπημένης σου ομάδας ή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο πωλούν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα πανάκριβα και οι δημοφιλέστερες εξ αυτών τα έχουν διαθέσει ήδη.

Η FIFA στις πρώτες της ανακοινώσεις, εξήγησε ότι σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν, άνευ συνδρομής. Δεν εξήγησε βέβαια ούτε για πόσο θα κρατήσει αυτό, ούτε ποιο θα είναι το τίμημα που θα κληθούν να καταβάλουν οι χρήστες στη συνέχεια. Το μεγάλο ερώτημα είναι φυσικά, αν το FIFA+ δε δείχνει διοργανώσεις όπως εθνικά πρωταθλήματα, κύπελλα Ευρώπης ή έστω το Παγκόσμιο Κύπελλο, τι ακριβώς θα μπορούν να παρακολουθούν σε αυτό οι χρήστες -δωρεάν ή επί πληρωμή.

Αρχικά θα υπάρχουν τα λεγόμενα FIFA+ Originals, μια σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής FIFA, αφιερωμένα σε ορισμένους από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης ιστορίας (Ronaldo ο ορίτζιναλ, Ronaldinho, Lukaku, Rooney, Lineker, Dan Alves κλπ). Η FIFA ανέφερε ότι θα streamάρονται ζωντανά περί τα 40.000 παιχνίδια ανδρών, γυναικών και παιδικών ομάδων τον χρόνο (1500 τον μήνα) κυρίως από διοργανώσεις που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, σε χώρες δηλαδή στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία.

Το FIFA+ θα διατίθεται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Πορτογαλικά.