Φυλαχθείτε, ο Pac-Man θα γίνει live action κινηματογραφική ταινία

1 έτος πριν
Pac-Man

Το τελευταίο franchise βιντεοπαιχνιδιών που θέλει να γίνει blockbuster δεν είναι άλλο από το Pac-Man.

Σωστά! Ο πεινασμένος κίτρινος κύκλος θα γίνει ταινία ζωντανής δράσης από την Wayfarer, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Η ταινία προέρχεται από μια πρωτότυπη ιδέα του συνεργάτη παραγωγού του Sonic the Hedgehog (2020) Chuck Williams. Η εταιρεία ανάπτυξης του Pac-Man Bandai Namco θα συνεργαστεί με τη Wayfarer. Σίγουρα σημαντικό ρόλο στην απόφαση δημιουργίας της ταινίας έχει παίξει η σημαντική επιτυχία που έχει σημειώσει ένα άλλο γνωστό franchise παιχνιδιών, το Sonic The Hedgehog, το οποίο θα συμπληρώσει την τριλογία του τα Χριστούγεννα του 2024.

Το Pac-Man έκανε το ντεμπούτο του αρχικά στην Ιαπωνία στις 22 Μαΐου του 1980 με την ονομασία “Puck-Man” και στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή του στις ΗΠΑ. Το όνομα αυτό προέρχεται από την ιαπωνική λέξη "πάκου", η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του. Αύτη άλλωστε είναι και η απλή ιδέα που στηρίζεται το παιχνίδι όπου ένας κίτρινος κύκλος περνά μέσα από έναν λαβύρινθο, τρώγοντας σφαιρίδια και αποφεύγοντας φαντάσματα. Το Pac-Man, που αρχικά ήταν ένα παιχνίδι arcade, είναι πλέον διαθέσιμο σε διάφορες κονσόλες, εφαρμογές για κινητά και μπορεί να παιχτεί ακόμη και στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο μετά από μια απλή αναζήτηση στο Google με το "Pac-Man", κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η "πλοκή" του Pac-Man ή η οπτική αισθητική του θα μεταφερθεί σε ζωντανή δράση, κάτι που άλλωστε αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα του όλου project. Η ταινία Pac-Man θα προστεθεί σε μια σειρά από ταινίες που σχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια και βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης ταινίας Super Mario Bros. από την Illumination, στην οποία ο Chris Pratt των Guardians of Galaxy, θα πρωταγωνιστήσει ως Mario. Δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες σχετικά με το casting για το Pac-Man κάτι που θα μάθουμε σίγουρα το επόμενο διάστημα.