H επόμενη ταινία του Spielberg είναι sci-fi και...επικών διαστάσεων

3 μήνες πριν
Steven Spielberg

Ο Steven Spielberg, ο εμβληματικός σκηνοθέτης και παραγωγός, έχει στα σκαριά την επόμενη κινηματογραφική του προσπάθεια, συμπληρώνοντας τέσσερις δεκαετίες από τότε που έστειλε τον Ιντιάνα Τζόουνς σε μια συναρπαστική καταδίωξη με καρότσι ορυχείου. Το project που δεν έχει ακόμη τιτλοφορηθεί, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου 2026 και διαφημίζεται ως μια "νέα πρωτότυπη ταινία-γεγονός", δημιουργώντας σημαντικό θόρυβο στη βιομηχανία. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον David Koepp, τον καταξιωμένο σεναριογράφο πίσω από τα blockbusters του Spielberg "Jurassic Park" και "War of the Worlds", και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα που συνέλαβε ο ίδιος ο Spielberg.

Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή παραμένουν μυστικές, το Variety εικάζει ότι η ταινία μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το συναρπαστικό θέμα των UFO. Η επιλογή του Koepp ως σεναριογράφου, σε συνδυασμό με τη στρατηγική ημερομηνία κυκλοφορίας στις αρχές του καλοκαιριού, η οποία τοποθετείται ανάμεσα σε πολυαναμενόμενες ταινίες όπως το "Avengers: The Kang Dynasty" (προγραμματισμένη για την 1η Μαΐου 2026) και "The Mandalorian and Grogu" (προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου 2026), υποδηλώνει έντονα ότι η επερχόμενη ταινία του Spielberg είναι έτοιμη να αποτελέσει ένα μεγάλο καλοκαιρινό blockbuster.

Τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες του Spielberg να ανακτήσει τη μαγεία του είδους στο οποίο πρωτοστάτησε, έχουν αντιμετωπιστεί με ανάμεικτες αντιδράσεις από το κοινό. Η κυκλοφορία του 2018, "Ready Player One", βγήκε στις αίθουσες τον Μάρτιο, ενώ το "The BFG" έκανε ντεμπούτο τον Ιούλιο του 2016. Η τελευταία φορά που ο Spielberg πέτυχε μια τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία ήταν με το "Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου" το 2008, σε σενάριο επίσης του Koepp, αν και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ίδιο επίπεδο κριτικής αποδοχής με τους προκατόχους του franchise. Για να βρει κανείς ένα καλοκαιρινό blockbuster του Steven Spielberg που πραγματικά κατέκτησε τις καρδιές του κοινού, πρέπει να ανατρέξει σχεδόν δύο δεκαετίες πίσω, στο "Πόλεμος των Κόσμων" του 2005 (που έχουμε απολαύση και στην TV), και ακόμη και τότε, κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έφτασε στα ίδια ύψη λατρείας με τα προηγούμενα έργα του.