H NINTENDO εξαγοράζει στούντιο κινουμένων σχεδίων

1 έτος πριν
nintedo

Η NINTENDO είναι μία εταιρεία που εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές της, σπάνια προχωρά σε εξαγορές. Όπως έχουν εξηγήσει άλλωστε πολλάκις οι επικεφαλής της, προτιμούν να βασίζονται σε ανθρώπους που ξέρουν το DNA του ιαπωνικού κολοσσού προσδοκώντας σε προϊόντα που θα αποτυπώνουν πλήρως το στυλ της Ninty. Ως εκ τούτου λοιπόν, κάθε εξαγορά της NINTENDO, μεγάλη ή μικρή, συνιστά σπουδαία είδηση, πόσο μάλλον όταν αφορά ένα στούντιο με άκρως εντυπωσιακά δείγματα γραφής.

Η NINTENDO λοιπόν εξαγόρασε την ιαπωνική εταιρεία παραγωγής περιεχομένου κινουμένων σχεδίων DYNAMO PICTURES. Ναι, το όνομά της ενδεχομένως να μη σου λέει με μία πρώτη ανάγνωση κάτι, όμως πρόκειται για το στούντιο που δούλεψε στο Metroid: Other M και συνέβαλλε στο anime Evangelion 2.0. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τα πλάνα της NINTENDO περιλαμβάνουν τη μετονομασία της DYNAMO PICTURES σε NINTENDO PICTURES έτσι ώστε «να εστιάσει στον προγραμματισμό και την παραγωγή οπτικού περιεχομένου συμπεριλαμβανομένου CG animation».

Η ανακοίνωση της NINTENDO δεν προσέφερε περισσότερες πληροφορίες (τρεις γραμμές ήταν όλη κι όλη) ωστόσο η λογική λέει πως στο Κιότο καλοβλέπουν το trend των βασισμένων σε video games ταινιών. Η SEGA έκανε εντυπωσιακό «γκελ» με τις ταινίες του Sonic (2020-2022), η SONY λάνσαρε επιτέλους το Uncharted, το HBO ετοιμάζει σειρά πάνω στο The Last of Us και μην ξεχνάς ότι έρχεται και η τρίτη σεζόν του The Witcher (ενώ έχει ανακοινωθεί και η μίνι-σειρά The Witcher: Blood Origin). Πολύ πράμα γενικώς.

Αν μη τι άλλο η NINTENDO είναι μία εταιρεία με εκπληκτικές IP που -το σημαντικότερο- είναι ήδη γνωστές στα πέρατα του κόσμου: Mario, Pokemon, Zelda, Donkey Kong, Metroid, Animal Crossing και τόσες άλλες. Θεωρητικά θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη της και με άλλες μορφές ψυχαγωγίας -όπως έχει κάνει άλλωστε στο παρελθόν- χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Από την άλλη βέβαια όπως έχει αποδείξει επανειλημμένα κατά το παρελθόν, δε βιάζεται να πάρει αποφάσεις, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά για όσο χρειαστεί. Για να δούμε…