H SONY κυκλοφορεί animated ταινία μικρού μήκους από το σύμπαν του Spider-Verse

3 εβδομάδες πριν
miles morales spiderman mask

Η νέα ταινία μικρού μήκους της SONY με τίτλο "The Spider Within: A Spider-Verse Story" αποτελεί μια σύντομη αλλά ισχυρή υπενθύμιση της σημασίας της έκφρασης των συναισθημάτων και της αναζήτησης βοήθειας όταν χρειάζεται. Σκηνοθετημένη από τον Τζαρέλ Ντάμπιερ και γραμμένη από την Κέιλ Αμαζάν, η ταινία εξερευνά σε βάθος την ψυχολογία του Μάιλς Μοράλες.

Ενώ οι ταινίες "Spider-Man: Into the Spider Verse" και η συνέχειά της εστίασαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπερήρωες στη διαχείριση των ευθυνών τους, το "The Spider Within" προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Αντί να εστιάζει σε παραδοσιακούς κακούς, η ταινία παρουσιάζει τον Μάιλς (με τη φωνή του Σαμέικ Μουρ) να έρχεται αντιμέτωπος με την προσωποποίηση των άγχων του, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει τη σχολική του επίδοση, τη ζωή του ως υπερήρωας και την απόκρυψη της διπλής του ταυτότητας από τον πατέρα του, Τζέφερσον (με τη φωνή του Μπράιαν Τάιρι Χένρι).

Δεδομένων των πολλών απειλών που έχει αντιμετωπίσει ο Μάιλς, το διαρκές άγχος του είναι κατανοητό. Ωστόσο, η ταινία μικρού μήκους τονίζει επίσης πώς οι καθημερινές ανησυχίες του Μάιλς για τη σχολική του επίδοση και την επιθυμία του να μην απογοητεύσει τον πατέρα του συμβάλλουν στο αίσθημα ότι πνίγεται, ακόμη και όταν ενεργεί ως Spider-Man.

Παρά την απλούστερη πλοκή σε σύγκριση με τις ταινίες μεγάλου μήκους του Spider-Verse, το μήνυμα του "The Spider Within" παραμένει εξίσου σημαντικό και ενισχύεται από την εμπνευσμένη καλλιτεχνική του κατεύθυνση. Αν και δεν αποκαλύπτει πολλά για το μέλλον του Μάιλς, η ταινία μικρού μήκους θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένδειξη ότι η SONY ετοιμάζει κάτι σημαντικό για τον χαρακτήρα. 

Για την ώρα πάντως, βρισκόμαστε εν αναμονή του Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, του δεύτερου μέρους της ταινίας Across the Spider-Verse, που θα ολοκληρώσει την ιστορία, μια ταινία που κανονικά θα κυκλοφορούσε τον Μάρτιο του 2024. Όμως για την ώρα η SONY δεν έχει ανακοινώσει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας, κάτι που πιθανόν μας δείχνει ότι αυτή προορίζεται για κάπου μέσα στο 2025.