Η Beyonce έκανε «πρεμιέρα» στο TikTok

1 έτος πριν
Beyonce

Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλύτεροι σταρ του διεθνούς τζετ-σετ υποκύπτουν στον «πειρασμό» του TikTok. Η τελευταία ντίβα που απέκτησε παρουσία στη social πλατφόρμα της νεολαίας (το 25% των χρηστών του στις ΗΠΑ είναι ηλικίας 10-19 ετών) είναι η Beyonce η οποία ανακοίνωσε την… έλευσή της στο TikTok με ένα βίντεο στο οποίο φαν της χορεύουν υπό τους ρυθμούς του τελευταίου της single, Break My Soul.

Η συμμετοχή της Beyonce στο TikTok βέβαια δεν περιορίζεται -όπως θα περίμενε κανείς- στο προφίλ της. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλα της τα κομμάτια, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεό τους. Το Break My Soul μάλιστα ήταν εξαιρετικά δημοφιλές (για την ακρίβεια βρισκόταν στα trending songs) στο TikTok, πριν καν η εμφανιστεί εκεί η Beyonce.

Γενικότερα πάντως, το TikTok αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους καλλιτέχνες, αφού έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο μέσα από το οποίο τα κομμάτια τους μπορούν να προσεγγίσουν απ’ ευθείας το κοινό τους. Το 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε πως 430 τραγούδια ξεπέρασαν το ένα δισ. προβολές (σε βίντεο που χρησιμοποιούνταν ως soundtracks δηλαδή), όταν την αμέσως προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου το 1/3. Το δημοφιλέστερο εξ αυτών μάλιστα ξεπέρασε τις 20 δισ. προβολές! Έτσι, για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ο πληθυσμός της Γης αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως είναι γύρω στα 7,8 δισ.

Όσο για τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες; Στη λίστα του TikTok για το 2021, τις πρώτες δύο θέσεις καταλαμβάνουν οι Megan Thee Stallion και Doja Cat με τον ράπερ Popp Hunna να κλείνει την πρώτη τριάδα. Τα δημοφιλέστερα τραγούδια για την περυσινή χρονιά ήταν το Astronaut in the Ocean του Masked Wolf, το Beggin των Maneskin και το Adderall (Corvette Corvette) του Popp Hunna. Και το trend συνεχίζεται απτόητο