Η Disney αποκαλύπτει νέες ταινίες και συνέχειες αγαπημένων franchise στο D23

3 εβδομάδες πριν
d23 stage

Το D23, η διετής σύναξη των επίσημων μελών του fan club της DISNEY, έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάτρεις του κινηματογράφου. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου, η εταιρεία αποκάλυψε μια σειρά από συναρπαστικές νέες παραγωγές και συνέχειες δημοφιλών franchise.

Ο James Cameron, ο οραματιστής σκηνοθέτης πίσω από το Avatar, εξέπληξε το κοινό με την ανακοίνωση του τρίτου μέρους της σειράς, με τίτλο "Avatar: Fire And Ash". Ο Cameron υποσχέθηκε ότι η ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου 2025, θα ξεπεράσει τις προσδοκίες των θεατών, προσφέροντας νέους πολιτισμούς, τοποθεσίες και πλάσματα στον πλανήτη Πανδώρα.

Το σύμπαν του Star Wars επεκτείνεται επίσης, με τον Jon Favreau να ανακοινώνει μια νέα ταινία με τίτλο "The Mandalorian And Grogu", με πρωταγωνιστή τον Pedro Pascal. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει και η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2026, υποσχόμενη να φέρει το Star Wars πίσω στη μεγάλη οθόνη.

Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων βρέθηκε η συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας "Moana" (Βαϊάνα στα Ελληνικά), με τίτλο "Moana 2", η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου 2024. Η ιστορία τοποθετείται τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και θα δούμε τη Moana και τον ημίθεο Maui να αντιμετωπίζουν μια νέα απειλή για την Ωκεανία. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και μια live-action εκδοχή της ταινίας για το 2026, υποδηλώνοντας τη φιλοδοξία της DISNEY να καθιερώσει τη Moana ως τη νέα εμβληματική πριγκίπισσα του στούντιο.

Οι fans της κωμωδίας "Freaky Friday" θα χαρούν να μάθουν ότι η Lindsay Lohan και η Jamie Lee Curtis επιστρέφουν για μια συνέχεια με τίτλο "Freakier Friday". Οι δύο ηθοποιοί εμφανίστηκαν στη σκηνή του D23, υποσχόμενες μια ταινία γεμάτη συναίσθημα και διασκέδαση, που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η Pixar δεν έμεινε πίσω στις ανακοινώσεις, με τον Pete Docter να επιβεβαιώνει την παραγωγή του "The Incredibles 3", ενώ η Jennifer Lee από τη Disney Animation υπαινίχθηκε δύο νέες ταινίες στο franchise του "Frozen", με το Frozen 3 να έρχεται το 2027.

Οι θαυμαστές των κλασικών ταινιών της Disney θα χαρούν να μάθουν ότι η "Χιονάτη" επιστρέφει σε μια live-action εκδοχή στις 21 Μαρτίου 2025, με πρωταγωνίστριες τη Rachel Zegler και τη Gal Gadot. Επίσης, το αγαπημένο "Lilo & Stitch" θα λάβει τη δική του live-action μεταφορά το καλοκαίρι του 2025.

Το συνέδριο έδωσε επίσης την ευκαιρία στους θαυμαστές να ρίξουν μια ματιά στο παρελθόν. Ο Tom Hanks, η φωνή του Woody στο "Toy Story", μοιράστηκε μια λίστα με προτάσεις για τις ατάκες του χαρακτήρα του από το 1993, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής φράσης "there's a snake in my boot". Η DISNEY έδειξε επίσης και ένα πρώτο τυπικό teaser του Toy Story 5, το οποίο θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2025, καθώς ο Woody, ο Buzz και η παρέα τους θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν το νέο τους παιδί από το να γίνει εξαρτημένο από το tablet του.

Τέλος, στο συνέδριο D23 2024 της DISNEY παρουσιάστηκε και το πρώτο τρέιλερ του "Tron: Ares", της πολυαναμενόμενης συνέχειας των ταινιών Tron. Ο Jeff Bridges μίλησε για την επιστροφή του franchise, τονίζοντας τη σχέση του με τη σύγχρονη τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη. Η ταινία ακολουθεί τον Ares, ένα εξελιγμένο πρόγραμμα που αποστέλλεται στον πραγματικό κόσμο. Το τρέιλερ που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα δημόσια, περιείχε σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες «εντυπωσιακές σκηνές δράσης και οπτικά εφέ» ενώ αποκαλύφθηκε ότι οι Nine Inch Nails θα αναλάβουν το soundtrack. Οι Greta Lee, Evan Peters και Jared Leto συμπληρώνουν το καστ, με τον τελευταίο να υποδύεται τον κακό της ταινίας. Η κυκλοφορία αναμένεται το 2025.

Η D23 επιστρέφει και πάλι τον Αύγουστο του 2026.