Η επόμενη ταινία Tomb Raider θα έχει -πιθανότατα- νέα πρωταγωνίστρια

1 έτος πριν
tomb raider

Τα κινηματογραφικά δικαιώματα του Tomb Raider είναι προς πώληση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheWrap, η MGM, που ανήκει πλέον στην Amazon, άργησε χαρακτηριστικά στο να δημιουργήσει τη συνέχεια της ταινίας Tomb Raider του 2018, «απελευθερώνοντας» πλέον τα δικαιώματα για το επόμενο στούντιο του Χόλιγουντ που θέλει να δοκιμάσει τη δική του προσαρμογή στο μακροχρόνιο franchise του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού.

Αρκετά στούντιο έχουν εμπλακεί αυτή τη στιγμή σε έναν πόλεμο προσφορών για να κάνουν δικά τους τα δικαιώματα του Tomb Raider, αναφέρει το TheWrap. Και δεδομένου ότι τα δικαιώματα δεν συνοδεύονται από την υποχρέωση να διατηρηθεί το ίδιο καστ και το ίδιο συνεργείο, η επόμενη ταινία Tomb Raider θα μπορούσε να είναι μια ολική επανεκκίνηση που θα δώσει τη σκυτάλη της Lara Croft σε μια άλλη ηθοποιό.

Στο "Tomb Raider" του 2018 πρωταγωνιστεί η Alicia Vikander ως Lara Croft και έλαβε ανάμεικτες κριτικές που επικρίνουν την αδύναμη απεικόνιση της ομώνυμης αρχαιολόγου της σειράς. Η συγκεκριμένη κινηματογραφική έκδοση του Tomb Raider της MGM σύμφωνα με τους κριτικούς, αναμειγνύει στοιχεία από το παιχνίδι του 2013, με τις κινηματογραφικές μεταφορές του Tomb Raider στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie (που επίσης δεν απέσπασε τις καλύτερες κριτικές).

Η MGM σχεδίαζε αρχικά να κυκλοφορήσει ένα sequel της ταινίας της το 2021, αλλά η πανδημία COVID-19 μάλλον μπήκε εμπόδιο στην παραγωγή. Το 2020, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ben Wheaton, δήλωσε σε ιστοσελίδα ότι εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να κάνει την ταινία, αλλά βρίσκεται «στην ομίχλη του COVID». Είναι πιθανό ότι η εξαγορά της MGM από την Amazon τον Μάρτιο είχε επίσης κάποια σχέση με την απόφαση του στούντιο να μην δώσει το πράσινο φως για άλλο ένα Tomb Raider, τουλάχιστον με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια. Όσο για το ποια θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία, οι υποψήφιες είναι σίγουρα πολλές όμως όπως έχουμε δει σε αρκετές μεταφορές παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη, μεγαλύτερη προσπάθεια πρέπει να γίνει στον τομέα του σεναρίου προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να ξεχωρίζει.