Η ιστορία διάσημων startups μέσα από 3 νέες σειρές

2 έτη πριν
The Dropout

Τα πρώτα χρόνια της ζωής κάθε επιτυχημένου startup είθισται να είναι κι εκείνα που μας δίνουν τις πιο «ζουμερές» ιστορίες. Ο κανόνας αυτός μόνο απαρατήρητος δε μοιάζει να περνά από τα μεγάλα στούντιο και τηλεοπτικά δίκτυα, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις παραγωγές που ετοιμάζονται -ή ετοιμάστηκαν- και αφορούν τη γέννηση startups -άλλα επιτυχημένα, άλλα όχι και τόσο- που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Έλα να δούμε τρία εξ αυτών που αξίζει να έχεις στα… ραντάρ σου.

The Dropout

Η Theranos ήταν, υποτίθεται, η εταιρεία που θα άλλαζε ριζικά τη διάγνωση παθήσεων και ασθενειών, επιτρέποντας στον καθένα να κάνει ο ίδιος εξετάσεις στον εαυτό του χρησιμοποιώντας λίγες σταγόνες από το αίμα του. Τα πράγματα τελικά μόνο έτσι δεν είχαν αφού παρά τις χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων που έλαβε, η τεχνολογία της Theranos δεν μπορούσε επ’ ουδενί να κάνει τα όσα ισχυριζόταν. Ο… θηλυκός Steve Jobs, Elizabeth Holmes κατέληξε στα δικαστήρια έχοντας βρεθεί ένοχη σε τέσσερις κατηγορίες. Στο The Dropout (η Holmes άφησε τις σπουδές της για να αφιερωθεί στη Theranos) πρωταγωνιστεί η Amanda Seyfried έχοντας δίπλα της τους Sam Waterston, William H. Macy, Naveen Andrews και Anne Archer.

WeCrashed

Τα co-working spaces, οι χώροι, τμήματα των οποίων ιδιώτες μπορούν να μισθώσουν και να χρησιμοποιήσουν για την εργασία τους δηλαδή, γνώρισαν μεγάλες πιένες στην προ-COVID εποχή. Το WeWork αποτελεί πιθανότατα το γνωστότερο brand στον χώρο αυτό και παράλληλα ένα πολύ ενδιαφέρον στόρι -τόσο ενδιαφέρον που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη με το WeCrashed. Βασισμένο στο ομώνυμο podcast (We Crashed: The Rise and Fall of WeWork) του Wondery, διαθέτει σούπερ πρωταγωνιστικό δίδυμο (Jared Leto, Anne Hathaway) και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα σε καθηλώσει, καθώς εξιστορεί την πορεία του WeWork. Η απληστία συναντά τον ναρκισσισμό σε μία ιστορία γεμάτη διδάγματα.

Super Pumped

Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Uber εκτός από καθεστώς είναι πλέον κουλτούρα. Πρόκειται άλλωστε για το app που άλλαξε οριστικά και ριζικά τις μετακινήσεις, έστω κι αν στη χώρα μας τα έχει βρει… σκούρα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Εν πάση περιπτώσει, η σειρά Super Pumped: The Battle for Uber υπόσχεται να μας διηγηθεί την πραγματική ιστορία της «εκτόξευσης» -και μετέπειτα της πτώσης- του ιδρυτή του Uber, Travis Kalanick (Joseph Gordon-Levitt), εξηγώντας πως με τη βοήθεια του μεγαλοεπενδυτή Bill Gurley (Kyle Chandler) και της Arianna Huffington (Uma Thurman) εκείνος μεταμόρφωσε την Uber από ένα φιλόδοξο startup σε έναν κολοσσό δισεκατομμυρίων με παρουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τη σειρά μπορείτε να την παρακολουθήσετε αποκλειστικά στη Cosmote TV.