Η πρώτη γεύση από την ταινία Super Mario Bros. είναι όσο εντυπωσιακή την περίμενες

1 έτος πριν
super mario walking

Κυκλοφόρησε επιτέλους το πρώτο trailer για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Super Mario Bros." της Nintendo, με τον Chris Pratt να ζωντανεύει τον θρυλικό Ιταλό υδραυλικό με το μουστάκι από τα videogames. Το trailer έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια μιας βιντεοπαρουσίασης Nintendo Direct, συγκεντρώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον.

Εκτός από τον Pratt (Guardians of the Galaxy) στο ρόλο του κεντρικό χαρακτήρα, η ταινία του Mario διαθέτει ένα καστ αστέρων που υποδύονται χαρακτήρες του Mushroom Kingdom τους οποίους αγαπήσαμε μέσα από τα παιχνίδια της Nintendo. Έτσι βλέπουμε τον Charlie Day ως Luigi, την Anya Taylor-Joy ως Princess Peach, τον Seth Rogen ως Donkey Kong, τον Jack Black ως Bowser, τον Keegan-Michael Key ως Toad, τον Fred Armisen ως Cranky Kong, τον Sebastian Maniscalco ως Spike και τον Kevin Michael Richardson ως Kamek.

Όλα όσα βλέπουμε στο  trailer είναι εντυπωσιακά, όπως η αρχή όπου ο Bowser και το τεράστιο, πύρινο κάστρο του κατεβαίνουν σε ένα παγωμένο βασίλειο. Εκεί ο στρατός των Koopa Troopas του Bowser, με επικεφαλής τον Kamek the Magikoopa, έρχεται αντιμέτωπος με τις λεγεώνες των μπλε πιγκουίνων που είδαμε στα παιχνίδια του Mario. Αυτοί όπως βλέπουμε δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν τον Bowser ο οποίος αποκτά ένα power-up αστέρι και αναρωτιέται ποιος μπορεί να τον σταματήσει, για να πάρουμε αμέσως την απάντηση με την είσοδο του Mario.

Μέσα από έναν πράσινο σωλήνα ο Mario προσγειώνεται στο Mushroom Kingdom καθώς ακούμε το κλασσικό theme από το πρώτο παιχνίδι στο Gameboy, ενώ εκεί συναντά τον Toad. «Τι είναι αυτό το μέρος;» αναρωτιέται δυνατά ο Μάριο ενώ το Toad τον οδηγεί μέσα από την κοιλάδα με τα γιγαντιαία μανιτάρια, με το κάστρο της πριγκίπισσας Πιτς να ξεπροβάλλει στο βάθος. Μετά την εμφάνιση των συντελεστών της ταινίας, βλέπουμε και τον Luigi, τον αδερφό του Mario να τρέχει αφού τον κυνηγάει μια ομάδα Dry Bones.

Η ταινία “Super Mario Bros.” ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά έκτοτε η ταινία έχει αναβληθεί και θα προβληθεί τελικά στις 27 Απριλίου 2023. Η Illumination Entertainment, το στούντιο πίσω από επιτυχημένες ταινίες όπως οι ταινίες "Despicable Me", "Minions" και "Sing", είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της ταινίας, φυσικά σε συνεργασία με την Nintendo. Η σκηνοθεσία ανήκει στους Aaron Horvath και Michael Jelenic, ενώ το σενάριο είναι του Matthew Fogel.