Η πρώτη ματιά στο Kinds of Kindness του Γιώργου Λάνθιμου μας προετοιμάζει για μια ξεχωριστή ταινία

3 εβδομάδες πριν
emma stone in Kinds of Kindness

Λίγο μέρες μετά την κατάκτηση τεσσάρων βραβείων Όσκαρ από την ταινία "Poor Things" στην πρόσφατη τελετή απονομής, ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας του ταινίας με τίτλο "Kinds of Kindness" ("Ιστορίες Καλοσύνης"). Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, η οποία όπως ήταν ήδη γνωστό αποτελεί μια ακόμη συνεργασία του βραβευμένου σκηνοθέτη με την Έμα Στόουν, που έχει ήδη κερδίσει δύο Όσκαρ. Ωστόσο, το "Kinds of Kindness" διαφοροποιείται σημαντικά από το "Poor Things" ως προς το ύφος, κάτι που γίνεται απολύτως σαφές από το πρώτο τρέιλερ.

Αυτό έχει διάρκεια μόλις 47 δευτερόλεπτα και περιέχει τόσο ασπρόμαυρα όσο και έγχρωμα πλάνα. Υπόσχεται δράση, μυστήριο και εμφανίσεις γνώριμων προσώπων από το κινηματογραφικό σύμπαν του Λάνθιμου αφού στο καστ της ταινίας, εκτός από την Έμα Στόουν, συμμετέχουν επίσης οι Γουίλεμ Νταφόε και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ. Νέα παρουσία είναι αυτή του καταξιωμένου ηθοποιού Τζέσι Πλίμονς, σε έναν ακόμη ξεχωριστό ρόλο όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της υπόθεσης από τα στούντιο της Searchlight, το "Kinds of Kindness" είναι "ένας τρίπτυχος μύθος που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογή που προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί καθώς η αγνοούμενη σύζυγός του επέστρεψε και μοιάζει με διαφορετικό άνθρωπο, και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει ένα συγκεκριμένο άτομο με ειδική ικανότητα που προορίζεται να γίνει ένας σημαντικός ηγέτης".

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν το 2022 στη Νέα Ορλεάνη και η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου 2024 σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες αφού όλα δείχνουν ότι οι παραγωγοί δεν επιθυμούν μια ευρεία διάθεσή της τουλάχιστον στην αρχή. Το σενάριο του "Kinds of Kindness" υπογράφουν από κοινού ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε ταινίες όπως "Ο Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" και "Κυνόδοντας".