Η ταινία Barbie θα διαθέτει πολύ μεγάλα ονόματα

1 έτος πριν
ταινία barbie

Η αλήθεια είναι πως το όνομα της Barbie δεν εμπνέει για μια παραγωγή απ’ αυτές που θα πας να απολαύσεις στο σινεμά για το καστ τους. Κι όμως, το εμπνευσμένο από την κούκλα της Mattel live-action φιλμ ποντάρει στους πρωταγωνιστές του για να τραβήξουν τη νεολαία στα σινεμά κι αν κρίνουμε από τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί, δεν τα πάει κι άσχημα.

Για την ακρίβεια, διαβάζοντας κανείς τη λίστα με τους ηθοποιούς που έχουν δώσει τα χέρια με τη Warner Bros. θα βρει σε αυτή ονόματα όπως αυτά των Ryan Gosling, Margot Robbie, Will Ferrell, Ariana Greenblatt, America Ferrera, Emma Mackey, Simu Liu, Alexandra Shipp και Kate McKinnon. Gosling και Robbie έχουν φυσικά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους -Ken και Barbie κατ’ αντιστοιχία. Το στόρι της ταινίας Barbie είναι, όσο να ‘ναι, ενδιαφέρον: μία κούκλα εκδιώκεται από τη Barbieland γιατί δεν είναι αρκετά τέλεια και ξεκινά την περιπέτειά της στον πραγματικό κόσμο.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία live-action στο πλαίσιο του κόσμου/brand της Barbie. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Heyday Films, LuckyChap Entertainment και Mattel Films ενώ την υπογράφει η Greta Gerwig (ήταν παραγωγός στις ταινίες Nights and Weekends του 2008 και Mistress America του 2015). Η ίδια έχει επιμεληθεί και το σενάριο μαζί με τον Noah Baumbach (Highball, Greenberg, Madagascar 3). Η προεργασία για την ταινία ξεκίνησε το μακρινό 2014 από τη Sony Pictures, ωστόσο η άδεια που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία εξέπνευσε με αποτέλεσμα τα δικαιώματά της να καταλήξουν στη Warner.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά δεν είναι άλλο από τα μηνύματα που θα επιλέξει να περάσει η ταινία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το «ιδιαίτερο» παρελθόν της Barbie. Θυμίζουμε πως η κούκλα της Mattel έχει κατηγορηθεί πολλάκις για τη διαστρεβλωμένη εικόνα για το γυναικείο σώμα που περνά, ενώ στο look της έχουν αποδοθεί πολλές περιπτώσεις ανορεξίας και διατροφικών διαταραχών σε παιδιά. Η δημιουργός της Barbie, Ruth Handler, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως για την εικόνα της Barbie εμπνεύστηκε από μία γερμανικής προέλευσης κούκλα ονόματι Bild Lilli.