Η ταινία Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν για την ατομική βόμβα αποκτά το πρώτο της trailer

1 έτος πριν
Oppenheimer

"Τώρα γίνομαι ο θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων", ήταν η φράση που είπε ο πυρηνικός φυσικός και πατέρας της ατομικής βόμβας J. Robert Oppenheimer, καθώς κοιτούσε την πρώτη έκρηξη του όπλου μαζικής καταστροφής. Ο Cillian Murphy δείχνει πώς αυτή η έκρηξη θα μπορούσε κάλλιστα να έχει καταστρέψει τον κόσμο σε ένα μοναδικό πρώτο trailer για το Oppenheimer, την τελευταία ταινία του Christopher Nolan. Ο Murphy υποδύεται τον ομώνυμο επιστήμονα στη μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου, American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer του Kai Bird και του αείμνηστου Martin J. Sherwin, το οποίο εξερευνά τις συγκρούσεις και τις πολιτικές γύρω από τη δημιουργία της πυρηνικής βόμβας και τον περίπλοκο άνθρωπο στο επίκεντρο όλων αυτών.

Το trailer ξεκινά παρουσιάζοντας τον Oppenheimer ως έναν προβληματικό άνθρωπο του οποίου τα ελαττώματα αγνοούνται υπέρ της ευφυΐας του. Όταν του ζητείται απρόθυμα να βοηθήσει να τερματιστεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, επισημαίνει μια ελπίδα - ένα πυρηνικό όπλο που αναπτύχθηκε μυστικά στην έρημο και έχει την καταστροφική δύναμη να αποτρέψει οποιονδήποτε από το να συνεχίσει να πολεμά. Μια στοιχειωτική μουσική παίζει καθώς ο ίδιος εξετάζει την ανάπτυξη της βόμβας σε μεγάλη κλίμακα, φαντάζοντας μια στήλη φωτιάς να καταπίνει τους εχθρούς τους και να τερματίζει τις μάχες με μια γρήγορη κίνηση.

Η μόνη αντίδραση που δέχεται από τους ανώτερους είναι ότι η έκρηξη έχει πολλές πιθανότητες να καταστρέψει όχι μόνο τους εχθρούς των ΗΠΑ, αλλά και τον ίδιο τον κόσμο καταστρέφοντας την ατμόσφαιρα. Ένα χρονόμετρο μετράει αντίστροφα και η μουσική δυναμώνει αργά καθώς οι καταστροφικές συνέπειες γίνονται σαφείς και η εκτόξευση πλησιάζει. Ο Νόλαν αρνείται προς το παρόν να μας δείξει τη μεγάλη πυροδότηση της βόμβας για την οποία δεν χρησιμοποίησε CGI, καθώς η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο μηδέν, το trailer μας προιδεάζει με τη φράση: "Όλοι ξέρουμε τι συνέβη εκεί".

Για να αποτυπώσει πραγματικά το μέγεθος του Οπενχάιμερ, ο Νόλαν κατάφερε να συγκεντρώσει αυτό που μπορεί να είναι, στα χαρτιά, ένα από τα σπουδαιότερα καστ που έχουν συγκεντρωθεί ποτέ. Ο Murphy πρωταγωνιστεί απέναντι από την Emily Blunt που υποδύεται τη σύζυγο του επιστήμονα Kitty. Στο τεράστιο καστ συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων, οι Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Gary Oldman, Robert Downey Jr, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano και Matthias Schweighöfer.