Η ταινία Super Mario Bros. 2 έρχεται τον Απρίλιο του 2026

4 εβδομάδες πριν
mario and luigi

Η NINTENDO ανακοίνωσε την ανάπτυξη της συνέχειας της εξαιρετικά επιτυχημένης ταινίας "The Super Mario Bros. The Movie". Με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας την 3η Απριλίου 2026, η επιστροφή του Mario στις κινηματογραφικές αίθουσες θα σημειωθεί σχεδόν τρία χρόνια από την πρεμιέρα της αρχικής ταινίας.

Την είδηση μοιράστηκαν ο διευθυντής παιχνιδιών της NINTENDO -και δημιουργός του Mario-, Shigeru Miyamoto και ο Chris Meledandri της ILLUMINATION σε ένα βίντεο για τον εορτασμό της Ημέρας Mario, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Μαρτίου (Mar10).

Οι Aaron Horvath και Michael Jelenic, οι οποίοι συν-σκηνοθέτησαν την πρώτη ταινία, θα επαναλάβουν τους ρόλους τους για τη συνέχεια. Ο Meledandri αποκάλυψε ότι η ομάδα animation έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργική διαδικασία, εστιάζοντας στο storyboarding σκηνών και στο σχεδιασμό νέων περιβαλλόντων για την επερχόμενη ταινία.

Μεταξύ άλλων, τόνισε την αφοσίωση της ομάδας στην τελειοποίηση κάθε πτυχής της ταινίας, δηλώνοντας: «Ξεκινάμε σύντομα το animation και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε εμμονή με κάθε λεπτομέρεια για να το πετύχουμε σωστά».

Η αρχική ταινία "Super Mario Bros." εξιστορούσε την προέλευση του Mario (με τη φωνή του Chris Pratt) και του μικρότερου αδελφού του Luigi (Charlie Day), οι οποίοι ξεκίνησαν ως υδραυλικοί στο Μπρούκλιν πριν μεταφερθούν στο Βασίλειο των Μανιταριών μέσω ενός μυστηριώδους σωλήνα. Στο καστ συμμετείχαν επίσης οι Keegan Michael-Key, Jack Black, Sebastian Maniscalco και Anya Taylor-Joy σε σημαντικούς ρόλους.

Ο Miyamoto άφησε υπονοούμενα για την κατεύθυνση της συνέχειας, λέγοντας: "Αυτή τη φορά, σκεφτόμαστε να διευρύνουμε περισσότερο τον κόσμο του Mario ο οποίος θα έχει μια φωτεινή και διασκεδαστική ιστορία".

Το πρώτο μέρος του franchise σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία στο box office, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του. Κατέρριψε πολλαπλά ρεκόρ αφού μεταξύ άλλων έγινε η ταινία κινουμένων σχεδίων της Universal με τα υψηλότερα έσοδα στο εγχώριο box office και η τρίτη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα συνολικά του στούντιο, πίσω από το "Jurassic World" και το "E.T. The Extraterrestrial" (χωρίς πληθωριστική προσαρμογή).

Με την επιστροφή του σκηνοθετικού διδύμου και την υπόσχεση της επέκτασης του σύμπαντος του Mario, οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο κεφάλαιο αυτής της αγαπημένης σειράς.