Η Warner Bros. δεν θα κυκλοφορήσει πουθενά την ταινία Batgirl

1 έτος πριν
Batgirl

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, πολλοί που παρακολούθησαν την Comic-Con 2022 έμειναν με την απορία γιατί δεν υπήρξε καμία αναφορά στο Batgirl, την ταινία της Warner Bros. που γυρίστηκε το χειμώνα και επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 2023.

Από χθες, η New York Post, το The Wrap και άλλες ιστοσελίδες του χώρου, αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο του post-production, η Warner Bros. και η DC Films αποφάσισαν να μην κυκλοφορήσει η ταινία σε καμία πλατφόρμα ή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο κατάλογος των αμερικανικών ταινιών που αν και ολοκληρώθηκαν, δεν κυκλοφόρησαν ποτέ, δεν είναι μεγάλος και οι ταινίες που βρίσκονται σε αυτόν έχουν κάποια δικαιολογία. Η Post αναφέρει ότι το Batgirl θα ενταχθεί σε αυτή τη λίστα εξαιτίας των περικοπών κόστους που επιδιώκει η νέα ηγεσία της Warner Bros. Και η οποία επιθυμεί το στούντειο να επικεντρωθεί σε ταινίες που γίνονται για τις αίθουσες αντί να κυκλοφορήσουν απευθείας σε streaming υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο HBO Max. Το Batgirl σκηνοθέτησαν οι Adil El Arbi και Bilall Fallah (Bad Boys for Life) και στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Leslie Grace (In the Heights).

Ίσως ο λόγος πάντως είναι διαφορετικός αφού και πάλι η Post επικαλείται πηγή που δηλώνει ότι μετά την κακή υποδοχή στις δοκιμαστικές προβολές, η Warner Bros. πιστεύει ότι η ταινία «δεν μπορεί να διορθωθεί με τίποτα».

Ο πρόεδρος της DC Films Walter Hamada χάραξε στις αρχές του 2020 τη νέα στρατηγική για τις ταινίες της DC, οι οποίες έρχονται να αντιμετωπίσουν το κινηματογραφικό σύμπαν της Disney Marvel με δύο δικά της: το DC Extended Universe (DCEU) και το πολυσύμπαν της DC Films. Η ιδέα ήταν να κυκλοφορούν έως και τέσσερις ταινίες στους κινηματογράφους κάθε χρόνο, με άλλες μία ή δύο να προορίζονται ως αποκλειστικό περιεχόμενο για το HBO Max. Λίγο καιρό μετά, η πανδημία COVID-19 σάρωσε τον κόσμο και ανέτρεψε το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

Όταν ξεκίνησε το HBO Max, ένα από τα μεγαλύτερα ατού του σε επίπεδο περιεχομένου ήταν οι ταινίες της DC, συμπεριλαμβανομένου της έκδοσης του Zack Snyder’s για το Justice League. Πρόσφατα, το Rolling Stone ανέφερε ότι το hype για το "Snyder cut" καθοδηγούνταν σε μεγάλο βαθμό από bots και μη αυθεντικούς λογαριασμούς.