Η ζωή του Elon Musk θα γίνει ταινία και μάλιστα σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky

5 μήνες πριν
Elon Musk

Η συναρπαστική ιστορία της ζωής του Elon Musk θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Μια ταινία βασισμένη στην πρόσφατη βιογραφία του Walter Isaacson για τον Elon Musk βρίσκεται υπό ανάπτυξη στα στούντιο A24. Ο διάσημος σκηνοθέτης Darren Aronofsky θα αναλάβει το τιμόνι του έργου, με τον ίδιο τον Musk να εγκρίνει την επιλογή.

Λίγες λεπτομέρειες είναι ακόμη γνωστές για τη βιογραφική ταινία. Όμως το υλικό της πηγής, το βιβλίο του Isaacson, παρέχει αρκετή ίντριγκα. Ξοδεύοντας πάνω από δύο χρόνια έρευνας, ο Isaacson εμβάθυνε στην παιδική ηλικία του Musk, τις σχέσεις του και την πορεία του μέχρι να γίνει CEO της SpaceX και της Tesla

Η βιογραφία αποκαλύπτει ότι ο Musk είναι πατέρας 11 παιδιών, εκ των οποίων τα 3 με την πρώην Grimes. Καλύπτει επίσης τους γάμους του με την πρώτη σύζυγό του Justine, με την οποία μοιράζεται 5 παιδιά, και τη σχέση του με το στέλεχος της Neuralink Shivon Zilis, μητέρα των πρόσφατων διδύμων του. 

Πέρα από τις εταιρείες του, ο Isaacson απεικονίζει τον Musk ως μια σύνθετη προσωπικότητα που εμπνέει τόσο αφοσίωση όσο και κριτική. Το βιβλίο στοχεύει να αφηγηθεί την ιστορία του με ευθύτητα, χωρίς να κακοποιεί ούτε να δοξάζει τον πολωτικό δισεκατομμυριούχο.

Ο Aronofsky, γνωστός για ψυχολογικά έντονες ταινίες όπως ο Μαύρος Κύκνος, μοιάζει κατάλληλη επιλογή για να αποτυπώσει την αμείλικτη ορμή και το ασυμβίβαστο όραμα του Musk. Οι ταινίες του συχνά αναλύουν εμμονικούς χαρακτήρες, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο για να διερευνήσει τι κάνει τον Musk να τρελαίνεται.

Η προσαρμογή μιας τόσο μεγάλης από τη ζωή σύγχρονης φιγούρας θα είναι πρόκληση. Και η βιογραφία του Isaacson για τον Steve Jobs της APPLE έχει ήδη γεννήσει μια βιογραφική ταινία υποψήφια για Όσκαρ. Οι προσδοκίες θα είναι υψηλές.

Αλλά η έγκριση του Musk για τον Aronofsky υποδηλώνει ότι καλωσορίζει μια αφιλτράριστη ματιά στη ραγδαία άνοδό του. Ο Αρονόφσκι μπορεί να διερευνήσει κάτω από την πομπώδη προσωπικότητα τις δυνάμεις που παρακινούν αυτόν τον αινιγματικό επιχειρηματία.

Κανένας ηθοποιός δεν έχει επιλεγεί ακόμη για τον ρόλο του Musk, προκαλώντας έντονες εικασίες. Η ταινία χρειάζεται μια μεταμορφωτική ερμηνεία για να αποτυπώσει την πολυπλοκότητα του Musk.

Τελικά, η βιογραφία του Musk μοιάζει προορισμένη για κινηματογραφική επεξεργασία. Διαθέτει παγκόσμια προσοχή, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας αντιδράσεις. Μια ταινία που θα εξερευνά την ψυχολογία και την αδυσώπητη φιλοδοξία του θα προσελκύσει σίγουρα πλήθος κόσμου.

Αν και οι βιογραφίες συχνά απλοποιούν πολύπλοκες ιστορίες, ελπίζουμε ότι αυτό το έργο μπορεί να ρίξει φως στον Musk πέρα από τη διαφημιστική εκστρατεία και τους τίτλους. Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, ο Musk αντιπροσωπεύει μια εποχή τεχνολογικών οραματιστών με δυνατότητες που αλλάζουν τον κόσμο. Η θέαση μέσα από τα μάτια του θα μπορούσε να είναι συναρπαστική.