Το John Wick 5 βρίσκεται στα σκαριά

10 μήνες πριν
Keanu Reeves as John Wick

Η LIONSGATE ανακοίνωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ότι το John Wick 5 βρίσκεται υπό ανάπτυξη, μαζί με άλλο περιεχόμενο του franchise του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων πλέον. Σε αυτό περιλαμβάνεται η Ballerina με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas, που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, καθώς και η τηλεοπτική σειρά The Continental. Ο στόχος της LIONSGATE, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κινηματογραφικής εταιρείας Joe Drake, είναι να υπάρχει ένας τακτικός ρυθμός περιεχομένου του John Wick και να συνεχίσει να χτίζει τον κόσμο των ταινιών που είναι γεμάτος δολοφόνους.

Εκτός από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές, μέρος της επέκτασης του περιεχομένου γύρω από τον κινηματογραφικό ήρωα, περιλαμβάνει και ένα βιντεοπαιχνίδι. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για έναν μεγάλο triple-A τίτλο με μεγάλο προϋπολογισμό, με προτάσεις που έχουν σταλεί από εταιρείες στο χώρο του gaming, χωρίς να έχει διαρρεύσει κάποιο όνομα. Προφανώς το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο project είναι μεγάλο και αν γίνει πραγματικότητα θα είναι το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, μετά το John Wick Hex της Bithell Games το 2019.

Η είδηση για την ανάπτυξη του 5ου John Wick αυτή έρχεται μετά την κυκλοφορία του John Wick: Chapter 4, το οποίο θεωρήθηκε ότι θα ήταν το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία του Keanu Reeves ως ακλόνητου δολοφόνου. Ωστόσο, φαίνεται ότι η LIONSGATE και ο μακροχρόνιος σκηνοθέτης της σειράς, Chad Stahelski, έχουν σχέδια να συνεχίσουν το franchise με ή χωρίς τον Reeves. Η επόμενη βασική ταινία έχει δυνατότητες να πάρει νέες ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις αλλά και να παρουσιάσει νέους σημαντικούς χαρακτήρες.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο κίνδυνος με ένα τόσο δημοφιλές franchise όπως αυτό του John Wick, είναι το ενδιαφέρον του κόσμου να μειωθεί αν υπάρχουν συνεχείς προσθήκες, και έτσι να χαθεί η υπεραξία που έχει κερδηθεί την τελευταία δεκαετία. Μένει να δούμε αν η LIONSGATE θα αφήσει λίγο καιρό να περάσει πριν παρουσιάσει στους φίλους του franchise το νέο περιεχόμενο για το franchise. Για την ώρα το κινηματογραφικό στούντιο πανηγυρίζει για την εισπρακτική επιτυχία του John Wick 4 που είναι το πιο επιτυχημένο της σειράς.